Cum a fost la Alpin Film Festival 2018

Nu a fost la fel de palpitant ca la Noaptea Oscarurilor, dar a fost intens și la ALPIN FILM FESTIVAL. Acesta este palmaresul AFF ediția a 3-a.

Trofeul „Cel Mai Bun Film Românesc” a fost decernat filmului „PE URMELE LUPULUI ÎN APUSENI” realizat de echipa Dan Curean & Dan Păvăloiu. Realizatorii emisiuni Natură și Aventură de la Televiziunea Română au realizat un fascinant documentar pe urmele lupilor din Munții Vlădeasa care a impresionat publicul de la Cinemateca_Patria din Brașov . 

Au fost proiecții cu sala plină și votul publicului a fost unul foarte strâns între filme, diferența fiind de câteva voturi în favoarea documentarului câștigător.

Trofeul ALPIN FILM FESTIVAL a fost acordat documentarului american „DIRTBAG: THE LEGEND OF FRED BECKEY”- o formidabilă poveste a legendarului alpinist american Fred Beckey, care și-a dedicat o viață pasiunii sale: alpinismul. Alpinistul american, decedat în octombrie 2017, a fost un alpinist activ până în ultima lui zi, la 93 de ani el aflându-se tot pe stâncă pentru a se cățăra si pentru a-și urma pasiunea de o viață. A fost alpinistul american căruia i se atribuie cele mai multe trasee în premieră din istoria alpinismului de peste ocean. – vezi trailerul.

Un premiu special „Chemarea muntelui” a fost atribuit scurt-metrajului PIATRA CRAIULUI, realizat de absolventa Facultatii de Geografie Cluj Napoca – Andreea Cîra

Trofeele Alpin Film Festival au fost mestesugite cu drag de @Teracota Medias, ultima fabrica de sobe tradionale pictate manual din Romania.

Alpin Film Festival este unicul festival de cultură și educatie montană din România, ce s-a desfășurat, anul acesta, în perioada 27 februarie – 4 martie, în trei locații – Brașov, Predeal și Bușteni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*