(P) Dobrogea – Dincolo de fotografie

Foto: Lucia Simion

De Ziua Dobrogei, pe 14 noiembrie, la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ‘Nicolae Bălcescu’ din București se deschide o expoziție de fotografie tematică.

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ‘Nicolae Bălcescu’ și Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane împreună cu Uniunea Elena din România – Filiala Izvoarele, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România – Filiala Slavă Cercheză și Uniunea Democrată Turcă din România – Filiala Fântana Mare vă invită la vernisajul expoziției de fotografie semnată Lucia Simion ‘Dobrogea – Dincolo de fotografie’. Expoziția -14 noiembrie 1878 – 14 noiembrie 2018 – este dedicată sărbătoririi a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la teritoriul național.

Evenimentul are loc la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ‘Nicolae Bălcescu’, str. 11 Iunie nr. 41, București, pe 14 noiembrie 2018, la ora 18.30.

„Proiectul ‘Dobrogea – Dincolo de fotografie’ este inspirat de oamenii pe care i-am întâlnit în câteva excursii fotografice făcute în perioada 2013 – 2017 în satele din centrul și sudul Dobrogei, localnici care m-au impresionat prin amabilitatea lor, prin faptul ca au acceptat cu zâmbetul pe buze, prietenoși, relaxați, să fie subiectul unei fotografii. Deschiderea către dialog a dânșilor m-a inspirat să realizez această expoziție care îndrumă atenția privitorului dincolo de fotografia în sine, dincolo de chipul care apare în imagine, către omul care îți zâmbește deși încă nu te cunoaște personal”, a spus autoarea, Lucia Simion.

Proiectul a fost dezvoltat in anul 2018 prin colaborare cu Uniunea Elenă din România, Comunitatea Rușilor Lipoveni din Romania și Uniunea Democrată Turcă din România. Expoziția vorbește despre existența relațiilor interumane bazate pe respect reciproc,  pe existența umanității reale din fiecare din noi. Mesajul expoziției subliniază respectul reciproc între comunități, între culturi, care există în Dobrogea’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*