În loc să stai o veșnicie în bucătărie…

restaurant

Ai ajuns acasă de la o ședință care a durat prea mult (oare nu toate ședințele durează, în general, prea mult?). Sau copiii sunt flămânzi după o zi de fotbal, de lecții și de alergat prin parc? Ai rămas fără inspirație când vine vorba de gătit ceva nou și soacra te ține sub observație, ca să vadă dacă ești mereu la înălțime? Sau poate că ești la birou, îți este o foame de lup, glicemia ți-a scăzut dramatic și ai mânca rapid ceva. Ce bine că trăim în epoca soluțiilor pentru astfel de provocări!

Gătitul, o chestiune de stil de viață

Să fim sinceri, în ziua de azi, gătitul ca pe vremea mamelor sau bunicelor noastre nu mai este necesar. Pe vremea lor, gătitul făcea parte integrantă din activitatea zilnică, din stilul lor de viață.

În plus, cu excepția ocaziilor când gătești de plăcere, pentru prieteni buni sau pentru familie, gătitul este o operațiune care înghite mult timp și resurse fizice. Numai procuratul vaselor de pe diverse rafturi și sertare, farfurii de felurite dimensiuni pentru trei sau mai multe persoane, spălatul acestora, iată 2-3 ore cheltuite lejer numai cu operațiunea „mâncare”. Nu-i așa că dispare orice bucurie atunci când activitatea respectivă este o obligație de rutină?

Chiar dacă ești pasionat/ă de bucătărie, colecționezi cărți de bucate și idealul tău în viață este Gordon Ramsey, zeul fripturilor, chiar dacă ai vrea să ai elanul lui și sofisticarea în materie de combinații, când vine vorba de făcut ciorbă zilnic, dispare orice plăcere, să recunoaștem.

O soluție modernă pentru tații amatori de pizza (și jocuri pe calculator alături de fiii lor)

Acum există o soluție pentru toate mamele depășite de norma de gătit zilnică, sau pentru tații care spun soției că au pregătit cina (și, în realitate, vor doar să stea cu copiii la un film de acțiune mâncând ceva ce mama nu permite de obicei). Restaurantele din Cluj îți livrează mâncarea dorită, la comandă online, cât ai spune „burger”. Și dacă tot vorbim de burger, să adăugăm și pizza, sau chiar și tradiționala ciorbă de burtă sau ficăței la tigaie, șnițele, paste sau chiar sushi pentru cunoscători și mofturoși. Pentru domnișoarele aflate mai mereu la dietă, salatele sunt la câteva clicuri distanță.

Iar pentru cei care iubesc dulciurile… ei bine, paradisul a ajuns pe pământ. Pentru că, tot în câteva clicuri, poți comanda un tort Pădurea Neagră sau un tort Matcha Green Tea. Oare de ce dulciurile au nume atât de ispititoare mereu?!

Chiar și pentru raw-vegani există opțiuni. Ei sunt cei mai radicali în materie de alimentație și, de obicei, ingredientele din care se fac alimentele raw-vegane sunt scumpe, exotice și greu de procurat. Nu și aici! Tot în câteva clicuri ți se deschide poza unui tort de curmale, caju și migdale, cu sirop de agave, unt de cocos și câte și mai câte, ce te fac să visezi la o plajă din Seychelles! Cu alte câteva clicuri îl ai acasă.

E drept, transportul durează câteva ore. Recunoaștem, nu am descoperit încă modul prin care Capitanul Picard din Star Trek putea să comande unui calculator o prăjitură aspectuoasă și aceasta să se materializeze în câteva secunde în fața lui; dar lucrăm la asta, cercetăm!

 

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*