Bucură-te de vacanță! Totul e în siguranță acasă

camera ip

Toată lumea își pregătește vacanță cu mare grijă și din vreme așa încât să fie totul perfect. Când mai au 2-3 zile până la plecare își aduc aminte că și casă trebuie lăsată în siguranță. Cei mai mulți roagă o rudă sau un vecin să se uite din când în când și la casă lor, sperând că asta o să fie suficient. Dar oamenii au propriile preocupări, chiar dacă sunt bine intenționați și vor să ajute. Așa că în felul asta nu ai nicio garanție că la întoarcere vei găși totul în regulă acasă.

Folosește o camera IP

Cea mai sigură metodă este să apelezi la tehnologie. Mai ales că a devenit așa accesibilă și ușor de folosit. Ne referim la camerele IP, care se montează cu ușurință în interiorul casei sau în exteriorul ei și care pot fi accesate de la distanță în baza unor protocoale de securitate. Adică, poți să fii în vacanță pe o insula exotică la mii de km de casă, dacă ai internet și un dispozitiv conectat (telefon, tabletă, laptop) poți să vezi în timp real ce se petrece la ține acasă.

Camera IP supraveghează totul ireproșabil, mai ales ales modelele care pot fi rotițe pe orizontală și pe verticală dintr-o apăsare de buton. În felul asta cu o singură camera ai o arie mare de acoperire și deci investitita e mică. Chiar nu-ți încurcă bugetul de vacanță în niciun fel. Nu-ți trebuie nici tehnician că să ți le monteze, o poți face chiar tu urmând niște instrucțiuni simple. Iar utilizarea e așa simplă încât se descurcă și un copil sau un vârstnic fără cunoștințe tehnice. Majoritatea modelelor de camere wireless IP trimit și notificări posesorului în caz că în rază lor de acoperire detectează ceva suspect. Așa că în aceste situații poți evalua chiar tu dacă e necesar sau nu să apelezi la poliție sau poți să previi un incident discutând cu persoanele de la față locului via camera. Chiar sunt foarte deștepte aceste camere deși multe sunt de mici dimensiuni.

Ia laptopul sau tabletă cu ține și păstrează-le în siguranță

Evident că n-ai pleca în vacanță fără telefon, dar e bine să ai și tabletă sau laptopul la ține. Că doar acolo ai toată arhivă cu fișiere de interes: poze, filme, muzică, jocuri, etc. Iar de pe laptop, având la dispoziție un ecran mai generos, poți să supraveghezi mai bine ce se întâmplă acasă. Însă, trebuie să-ți aducem aminte un lucru: când pleci la drum lung trebuie să ai grijă de gadget-urile tale, pentru că o lovitură din greșeală le poate avaria serios.

Display-ul laptop-ului și carcasa se pot sparge destul de ușor, dacă nu au protecție sau huse/genți de transport adecvate. În plus, bateriile pot fi afectate de temperatura (în cazul de față de temperaturile toride) din locul unde te afli în vacanță. N-ar fi deloc rău să ai baterii de rezervă pentru gadget-uri pentru că s-ar putea că alimentatorul de la gadget-ul tău să nu se potrivească în priză din camera de hotel, de exemplu. Ai grijă că înainte de plecare să te asiguri că toate gadget-urile pe care vrei să le iei cu ține să fie 100% funcționale, pentru că la destinație nu cunoști service-uri și riști să te coste mult reparațiile. Îți atragem atenția asupra cooler-ului de la laptop care din cauza căldurii poate fi suprasolicitat.

După cum vezi pregătirile de vacanță mai înseamnă și alte lucruri față de cele la care te-ai gândit deja. Îți sugerăm să tratezi cu seriozitate recomandările de mai sus, așa încât vacanță ta să fie una de vis iar la întoarcerea acasă să ai certitudinea că totul a fost în siguranță și că tehnologia s-a făcut treacă așa cum te-ai așteptat.

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: freepik

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*