O zi de vacanță la Therme București, cel mai mare centru cu ape termale din Europa

Foto: PR

Lansat în anul 2016, Therme București găzduiește cea mai mare grădină botanică din România, cu peste 800.000 de plante, dintre care peste 1.500 de palmieri.

Therme București, cel mai mare centru de relaxare, wellness și entertainment din Europa, construit greenfield, a fost recent gazda unui grup de jurnaliști și creativi din toată lumea, printre care și reprezentanți ai prestigioaselor publicații The Economist, Monocle și Al Jazeera, în cadrul evenimentului World Media Getaway, organizat cu prilejul IAA Global Conference „Creativity4Better”.

Foto: PR

Desigur, pe lista de invitați ne-am aflat si noi, echipa National Geographic, la loc de cinste.
Turul privat a fost însoțit de o experiență completă la Therme București, printre care și Sauna Fest 2019 – singurul festival dedicat saunelor din România – care a reunit acum peste 30 de Maeștri Aufguss internaționali.

Noi am experimentat o sesiune spectaculoasă în sauna Provence, în care doi Maestri Aufguss ne-au învăluit în arome fierbinți de uleiuri esențiale prin mișcări de dans tribal, însoțite de sunet specific de incantații, într-un show vizual și senzorial de excepție.

„Therme București celebrează efortul depus în fiecare zi de creativi și jurnaliști pentru a crea o lume mai bună și pentru a descoperi și aduce în fața publicului noi perspective, oferindu-le acestora o zi completă de relaxare, mai ales că studiile efectuate de-a lungul timpului plasează aceste meserii în topul celor mai stresante profesii din lume”, spune Andrada Șeitan, Chief Communications Officer Therme București.

Trei ani de leadership în wellness și relaxare

Lansat în anul 2016, Therme București este cel mai mare Therme din Europa, construit greenfield, pe un areal de 250.000 mp, cu o suprafață indoor de 37.000 mp, găzduind cea mai mare grădină botanică din România, cu peste 800.000 de plante, dintre care peste 1.500 de palmieri.

Apa termală extrasă de la mare adâncime este microbiologic pură, trece printr-un proces complex de tratare și este bogată în săruri minerale, cupru, zinc, seleniu, calciu, magineziu, iar temperatura este de 33 grade Celsius.

Odată cu deschiderea Therme București, capitala României a devenit cel mai mare oraș termal din Europa, alături de prima și cea mai veche capitală termală atestată istoric: Roma.

Therme București a obținut certificatul LEED Platinum, devenind primul LEED New Construction din România cu această distincție, în cadrul celui mai utilizat sistem de evaluare a clădirilor verzi din lume.

În primăvara acestui an, Therme București a obținut și certificarea EuropeSpa – Thermal Spa, una dintre cele mai prestigioase forme de recunoaștere din industrie.

Sistemul de certificare este cunoscut drept cel mai exigent din lume, în zonele de activare specifice Medical Spa și Wellness, și a avut în vedere o serie largă de criterii referitoare la zona de servicii, siguranță, igienă și infrastructură de wellness.

Foto: PR

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*