620 km la 6633 Arctic Ultra pentru copiii MagiCAMP

Crișan-Pop Vlad-Adrian, foto: arhiva personală

Tu până unde ai merge dacă copilul tău ar fi bolnav? Crișan-Pop Vlad-Adrian, voluntar în tabăra MagiCAMP, aleargă 620 km la 6633 Arctic Ultra pentru a crea 20 de burse educaționale pentru copii cu afecțiuni oncologice.

Nu eu am hotărât să devin voluntar în această tabără, MagiCAMP m-a găsit pe mine. Într-una din serile de copii din tabără am primit cea mai puternică lecție despre viață de la un băiat care nu avea un picior și visul lui era să devină fotbalist, dar după chimioterapie nu mai putea face sport de performanță. În ultima seară înălțăm baloane cu dorințe spre cer și din întâmplare biletul lui a ajuns la mine să-l leg de balon. Pe bilet scria ”Îmi doresc să pot alerga”. Am plecat de acolo schimbat și dornic să fac ceva pentru a ajuta mai mulți copii să meargă gratuit în tabără. Am început să alerg în 2015 și să strang bani pentru tabăra care mi-a schimbat viața. Mai întâi în Cluj-Napoca, în România, apoi în Europa. Acum se pare că nu-mi mai ajunge continentul.

Pe 9 martie 2019 am câștigat cursa de 193 km la 6633 Arctic Ultra, pentru copiii MagiCAMP. Într-una din serile din tabăra 2018 am primit o lecție de la o fetiță al cărui vis era să devină medic, să ajute alți copii să învingă cancerul. După chimioterapie nu putea să meargă la școală pentru că familia avea mari dificultăți financiare. Prin cel mai recent proiect al asociației, 100 de Burse Educaționale în valoare de 600.000 lei pentru 100 de copii din tabăra MagiCAMP (bursa in valoare de 500 de lei per luna timp de 12 luni) vreau să prevenim abandonul școlar al copiilor cu afecțiuni oncologice.

Pe 27 februarie 2020 voi alerga 620 km la 6633 Arctic Ultra pentru a crea cele 20 de burse rămase

6633 Arctic Ultra are loc în Eagle Plains și se va încheia la Tuktoyaktuk, Yukon, Teritoriile de Nord-Vest din Canada și este considerat cel mai dur ultramaraton din lume. Editia din 2020 este cea de-a doisprezecea și are lungime 350 mile sau 620 km. Traseul este dificil prin condițiile de la Cercul Polar și are 4000 diferență de nivel. Pe lângă acest aspect fiecare concurent este pe cont propriu, trebuie să tragă o sanie cu tot ce are nevoie și să se susțină singur, iar organizatorii nu te ajuta decât cu apa fierbinte. La fiecare pas sunt riscuri. Poți avea halucinații severe, pot apărea degerături, furtuna îți poate arunca sania sau poți să orbeasti din cauza luminii reflectate pe zăpada.

La 6633 Arctic Ultra am redescoperit că nimic nu poți face nimic singur, că ai nevoie de încrederea și sprijinul celorlalți. Optimismul l-am primit de la copiii din tabără, ei m-au învățat să mă bucur de viață, de familie, de prezent. Pentru că mâine s-ar putea să nu mai fii. Trăiește clipa, nu trăi în trecut, nu visa la viitor, concentrează-ți toate eforturile în prezent. Fii recunoscător că poți alerga, că ai o familie sănătoasă, că ai un serviciu, acestea au fost câteva dintre lecțiile primite de la copii. Ei sunt inspirația mea, forța mea pentru a câștiga. Motivația de a alerga pentru copii este forța care m-a ajutat să nu renunț la nici o cursa și să ajung unde sunt acum.

”Dacă vrei, poți să renunți, nu mai trebuie să suferi. Poți să te oprești și te duc eu până în sat cu mașina.”

Am închis ochii și m-am ancorat în amintiri din tabăra și alături de familie. Când am deschis ochii, mașina și vocea nu mai erau. Totul a fost doar în mintea mea, să mă testeze dacă îmi doresc cu adevărat să termin cursa. Cred că atunci când un gând rău ne încearcă, când apare frica sau îndoiala, există puterea în noi de a depășii momentul. După 35 de ore și 25 de minute, pe 9 martie 2019, am câștigat cursa de 193 km la 6633 Arctic Ultra pentru copiii MagiCAMP. Bucuria de la finiș a fost copleșitoare, nu am mai simțit așa ceva niciodată. Primul lucru pe care Martin, organizatorul, m-a întrebat a fost: ”Deci vii și la anul la cursa de 620 km.”

MagiCAMP

Campania pentru cele 100 de burse educaționale pentru 100 de copii cu afecțiuni oncologice din tabăra MagiCAMP se va încheia pe 31 decembrie 2019. Cu sprijinul companiilor și a prietenilor am reușit să strângem până în prezent suma de 480.000 lei, necesara pentru 80 de burse.

Ajuta-mă să strângem cele 20 de burse rămase în valoare de 120.000 lei

  • Poți dona orice sumă în contul RO13INGB0000999905454114, text ”Burse Educaționale” (titular Asociația MagiCAMP)
  • Compania ta poate adopta bursa unui copil în valoare 6.000 lei pentru 12 luni. Descarcă contractul de sponsorizare de aici.
  • Poți dona online: aici.
  • Urmărește cursa din 27 februarie 2020, de la ora 10:00: aici.
  • Află mai multe pe: magicamp.ro

Text, foto: Crișan-Pop Vlad-Adrian

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*