Cum să călătorești protejând mediul înconjurător? Iată cinci idei!

Stație intrare parcare Equinsa Tritech Group

Indiferent dacă este vorba despre o călătorie în interes de serviciu, de o vacanță cu persoana iubită, o excursie școlară, un city-break cu prietenii sau pur și simplu de naveta zilnică spre serviciu, stă în puterea ta să protejezi mediul înconjurător prin gesturi mici.

Împarte mașina cu prietenii!

Ce poluează și consumă mai multe resurse? 4 oameni într-o mașină sau 4 oameni în 4 mașini? Ne referim aici la spațiul ocupat pe stradă și la semafor, la costurile cu combustibilul și întreținerea vehiculului, dar mai ales la nivelul de poluare generat.

Folosește curse aeriene de linie!

Oricât confort ar aduce o călătorie cu o cursă specială (pentru cei care și-o permit din punct de vedere logistic și financiar) ia în calcul că fiecare dintre noi avem o responsabilitate față de Terra. Din banii economisiți poți face acte caritabile care îți pot aduce o satisfacție personală mai mare decât confortul generat de o călătorie cu avionul personal sau al firmei.

Mergi pe jos!

O distanță mai mică de 1 km poate fi parcursă în 15 minute. Ia în calcul că timpul de așteptare a autobuzului sau apelul către o firmă de taxi poate fi până la 10 minute la care dacă adaugi călătoria de cel puțin alte 5 minute îți dai seama că poți să ajungi mai repede pe jos. În plus – mișcarea în aer liber face bine nivelului de stres și combate sedentarismul.

Ia metroul!

Dacă locuiești în Capitală folosește cu încredere mijloacele de transport în subteran. E cel mai rapid și, comparativ cu alte orașe europene, este și avantajos din punct de vedere costuri. Totodată uiți de grija căutării unui loc de parcare în zonele centrale aglomerate, iar în timpul călătoriei poți să citești, să îți verifici conturile pe rețelele de socializare sau să asculți un podcast interesant despre subiectele tale preferate.

Camera LPR Licence Plate Recognition Equinsa Tritech Group
Stație de ieșire Equinsa Tritech Group

Folosește Park&Ride

Obiectivele de acest tip ar putea reprezenta metoda prin care nivelul de poluare din marile orașe să scadă considerabil. Lași mașina personală în parcare modernă și iei un autobuz, metrou sau tramvai până în centru. Să călătorești cu mijloacele de transport în comun e, de asemenea, mai ieftin și mai sigur. În ceea ce privește parcarea autoturismului tău nu trebuie să îți faci griji deoarece o parcare modernă are multe avantaje.

Un sistem automat de parcare cu plată poate permite achiziția de abonamente pe termen mai scurt sau mai lung, iar accesul în parcare se poate face în baza sistemului de recunoaștere a numerelor de înmatriculare. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează un sistem automat pe parcare cu plată puteți accesa site-ul Tritech Group.

Așadar, hai să ne gândim împreună la îmbunătățirea calității aerului, la economisirea de resurse, la reducerea ambuteiajelor și la un stil de viață cât mai sănătos! (P)

Stație de plată automată Equinsa

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*