Când artiștii stau acasă #ScenaVirtualaTamTam se deschide

Când artiștii stau acasă este foarte posibil ca zgomotul tot mai redus al orașelor să ne reamintească unora, sau să le deschidă altora, gustul pentru concerte.

În contextul distanțării sociale învățăm din nou grija și atenția. Cu proptele uneori, dar ca orice lucru și acesta este educabil. Nu însă fără imperativul reinventării. Pentru public este poate mai ușor — avem acces la concerte, la muzică, filme și spectacole online —, pentru noi totul este o chestiune de responsabilitate și răbdare. Dar același public se poate întreba ce anume se întâmplă cu artiștii independenți, cei care există datorită prezenței noastre?

Iată cum #TAMTAMFestival, care însuflețea Brașovul anul trecut, înțelege responsabilitatea: față de noi, cei care i-am urmărit, și pentru artiștii independenți care, în bună măsură, depind de noi.

Inițiativa #ScenaVirtualaTamTam

Echipa #TAMTAMFestival, organizatorul evenimentului cu același nume, a decis, în contextul actual, să își regândească activitatea, aceea de antreprenor cultural, lansând inițiativa #ScenaVirtualaTamTam, începand cu 20.03.2020.

Această inițiativă are rolul de a oferi spectatorilor șansa de a urmări spectacole diverse, versatile și omogene într-o manieră spotană și naturală, ca un firesc #TAMTAM, în perioada următoare, prin intermediul transmisiunilor live.

Este un moment când solidaritatea și gestul firesc de a ne susține unii pe ceilalți caută în același timp și menținerea unui minim de normalitate în viețile noastre. Este important să ne protejăm și să respectăm reglementările legate de distanța socială și este totodată datoria noastră să îi susținem pe cei dragi nouă, familiile noastre.

Este responsabil și vital ca în aceasta perioadă să ne distanțăm și mai mult, iar pentru artiști este vital să se urce în continuare pe scenă, așa cum pentru spectatori, este important să se bucure în continuare de actul artistic, protejându-ne și ferindu-ne unii pe ceilalți.

Mulți dintre artiștii noștri fac parte din comunitatea artiștilor independenți, de aceea #ScenaVirtuala se va susține și prin vânzarea de bilete. Unii dintre artiști au ales să își doneze încasările pentru anumite concerte, pentru a susține acele cauze ce ne ajută pe toți. La fel, puteți alege să sustineți #ScenaVirtualaTAMTAM fiind responsabili, de la distanță, dar totuși împreună!

Foto: Iosif Trif

„În această perioadă gândul meu se îndreaptă cu îngrijorare către toți cei care se află în dificultate, fie că își susțin familiile să își continue viața decent, fie către cei care își pun viața în slujba semenilor, pentru a lupta în linia întâi împotriva COVID-19. Împreună cu ei și solidar acestor nevoi, îi chem alături pe toți artiștii interesați să se exprime în continuare prin intermediul transmisiunilor live. Voi susține primul recital vineri, iar încasările vor fi donate. Îi invit pe toți spectatorii care doresc să se bucure de muzică să ne urmărească și să susțină aceasta inițiativă”, spune Horia Mihail, pianist, co-fondator TAMTAM Festival.

„Ne dorim să rămânem aproape de spectatorii noștri și să îi avem în număr cât mai mare aproape, deși aflați în casele lor în siguranță. În aceste momente vrem să le aducem acea energie de care toți avem nevoie pentru a trece de această perioadă dificila, știind că arta ne ține împreună. Să stai săptămâni în casă, privat de orice posibilitate de a-ți trata sufletul cu artă, cu frumosul, poate avea niște urmări neplăcute pe termen lung. De aceea vă așteptăm să ne dăm drumul emoției împreună în spațiul virtual” declară Ioan-Dragoș Dimitriu, pianist, co-fondator TamTamFestival.

Primele spectacole vor începe de vineri 20 martie, cu un recital de pian la patru mâini oferit de pianiștii și fondatorii FestivaluluiTAMTAM și vor continua într-un program ce va fi în continuu lărgit. Pe tamtam.live spectatorii vor primi detalii amănunțite despre modul cum se pot achizitiona biletele și detalii tehnice de conectare.

Despre TamTamFestival

Este un Festival ce înglobează cele cinci arte (muzică, dans, teatru, film, arte vizuale), se desfășoară în Brașov din 2019 și a transformat orașul în emoție, aducând spectacole și manifestări surprinzătoare într-un week-end din luna iulie. Scena a coborât în stradă, centrul orașului a devenit un loc eclectic, iar spațiile clasice, dar și neconvenționale, au fost perfect arătate spectatotilor.

Publicul activ, dornic să exploreze noi teritorii alături de artiști, a participat la o varietate de manifestări ce s-au transformat intr-o platformă de educație prin cultură care susține în continuare artiștii și arta în toate formele ei.

1 Comment

  1. O initiativa minunata din partea celor de la TAMTAM! Intr-adevar, sectorul artistic trece adeasea ignorat, asa ca este frumos sa ne gandim si la oamenii care ne ofera muzica pe care multi dintre noi o au ca si coloana sonora zilnica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*