Barkskins, premiera verii la National Geographic

Hamish Goames (Aneurin Barnard) și Yvon (Zahn McClarnon) sosesc în Noua Franță. Sursă: National Geographic / Peter H. Stranks

Drama istorică în 8 episoade are la bază bestseller-ul New York Times al laureatei cu premiul Pulitzer, Annie Proulx și poate fi urmărită pe postul tv National Geographic în fiecare vineri, de la 22.00 și 23.00.

David Thewlis cunoscut publicului pentru rolul Sir Patrick în Wonder Woman și Marcia Gay Harden (The Newsroom) dau viață personajelor Claude Trepagny, respectiv Mathilde Geffard, într-o distribuție de excepție, în noua miniserie Barkskins ce va avea premiera vineri, 7 august, la National Geographic, cu episoade duble, de la 22.00 și 23.00.

Bazat pe besteseller-ul New York Times Barkskins, lansat în 2016 de câștigătoarea premiului Pulitzer Annie Proulx, drama istorică în 8 episoade documentează, amplificând misterul cu elemente de ficțiune, un masacru al coloniștilor din zona sălbatică a Noii Franțe, de la sfârșitul secolului al XVII-lea. Regiunea, revendicată de englezi, de băștinașii Kanien’kehá:ka (irochezi) și de francezi, riscă să se transforme în teatru de război.

În Lumea Nouă, la granița dintre civilizații, proscrișii și visătorii, urmăriți de trecut și agasați de viața dificilă, de interesele divergente și de loialitățile încurcate au un atu: pot fi cine vor ei să fie, așa cum Rene Sel îi promite lui Charles Duquet încă din primul episod.

Personajele

David Thewlis în rolul lui Claude Trepagny — un proprietar bogat cu viziuni mărețe pentru Noua Franță. Relațiile amoroase și convingerile religioase controversate ale lui Trepagny îi complică viața pe parcursul sezonului.

Marcia Gay Harden în rolul lui Mathilde Geffard  — hangiță și un pion important în jocul de putere din oraș. Știe secretele tuturor și ia sub protecția ei o fată misterioasă, rămasă orfană în urma masacrului din comunitate.

Aneurin Barnard în rolul lui Hamish Goames — un misterios agent al lacomei companii Hudson’s Bay Company. Goames investighează masacrul, dar are un plan personal secret.

James Bloor în rolul lui Charles Duquet — un escroc ingenios și bătăios în serviciul lui Trepagny. Duquet își dă seama rapid că nu este făcut pentru munca fizică și plănuiește să evadeze și să se reinventeze.

Claudette plutește într-un iaz după ce a gustat dintr-o rădăcină de la Melissande. Sursa: National Geographic / Peter H. Stranks

Christian Cooke în rolul lui Rene Sel— un servitor al lui Trepagny, fără strop de sarcasm și plin de moralitate. Sel își dorește să lucreze pământul și să își întemeieze o familie în Noua Franță.

David Wilmot în rolul Agentului Bouchard — Agentul local arțăgos al Regelui Ludovic al XIV-lea însărcinat să mențină legea și ordinea în orașul fără de lege Wobik.

Thomas M. Wright în rolul lui Elisha Cooke — un producător de butoaie și contrabandist englez nemilos care a ajuns în New France prin uneltiri și e mereu în conflict cu localnicii francezi.

Tallulah Haddon în rolul lui Melissande — o tânără Fiică a Regelui calculată care urmează să se mărite cu un francez și să ajute la popularea noului ținut.

Yvon (Zahn McClarnon) o aduce pe Elisabeth în orășelul Wobik. Sursa: National Geographic / Philippe Bosse

Kaniehtiio (Tiio) Horn în rolul lui Mari — o femeie aparținând atât națiunii franceze cât și celei Wendat care locuiește cu Trepagny. Bănuiește că acesta intenționează să se însoare cu o Fiică a Regelui și ia măsuri.

Lily Sullivan în rolul Delphine — o Fiică a Regelui inocentă, cu un secret teribil. A trecut Atlanticul sub patronajul Regelui Ludovic al XIV-lea pentru a-și găsi un soț francez și a popula Noua Franță.

Zahn McClarnon în rolul lui Yvon — un tânăr Anishinaabe (Ojibwe) educat la Harvard care lucrează pentru Hudson’s Bay Company.

Sursa, foto: PR

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*