Spre o paradigmă a business-ului ECO-Responsabil

RECICLAD’OR redefinește CSR-ul printr-o suită de 50 de inițiative ECO de dezvoltare durabilă

Pentru companiile responsabile, a oferi plus valoare societății din care fac parte, prin proiecte de CSR, este o dovadă de maturitate și bineînțeles, exprimă o preocupare față de dezvoltarea durabilă. Implicându-se în viața cetățenilor, a comunităților, companiile devin mult mai vizibile și reputația lor crește. Cu timpul, pe măsura implicării lor sociale, devin un exemplu atât pentru mediul de afaceri local, cât și pentru clienți, angajați și cetățeni. Pur și simplu, oamenii vor adera la misiunea companiei respective. Clienții de tip B2B preferă să devină parteneri, în special, cu companiile care derulează proiecte vizibile în zona CSR. Astfel, se fomează network-uri între diferite entități reprezentând companii, instituții, organizații, persoane fizice, care își însușesc o misiune de dezvoltare durabilă a societății din care fac parte.

Aceasta este și viziunea companiei Reciclad’OR. Înființată în anul 2017, ca urmare firească a unor activități îndelungate în domeniul protejării mediului, ea a făcut investiții importante, care au propulsat-o în ierarhia de vârf a organizațiilor specializate în implementarea obligațiilor privind răspunderea extinsă a producătorilor de ambalaje/ deșeuri de ambalaje, din România.

Foto: PR

Unul dintre cele mai importante departamente ale companiei este reprezentat de evenimentele CSR. Reciclad’OR a desfășurat peste 50 de campanii originale, de succes, dintre care amintim: Concertele Bon Jovi & The Cure, Festivalul Eco-Friendly Afterhills, Gala Forbes 500 Business Awards 2019, Green Can Business Awards, Edelweiss Night Run, The Earth Hour, Agurida 20 /Xx, Festivalul SAGA, Ape libere.

Parteneriatele strategice pentru protecția mediului

Prin parteneriatele cu Ministerele abilitate, Primăriile, Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară, mediul nonguvernamental, instituțiile de învățământ, Reciclad’OR a creat un network strategic optim pentru implementarea activităților CSR în vederea îmbunătățirii vieții sociale pe termen lung. Astfel, peste 1 milion de participanți ai proiectelor de CSR, au beneficiat de suport informațional pentru a conștientiza importanța practicării comportamentelor ECO-responsabile.

Mediul de viață în care trăim reprezintă principala resursă pentru noi și generațiile următoare. Astfel, a avea grijă de mediu înseamnă a investi în viitorul nostru și al generațiilor următoare.

Evenimente CSR susținute de Reciclad’OR, în care au fost eco-informate peste 1 milion de persoane, au lansat un mesaj puternic în sensul preocupării pentru bunăstarea mediului înconjurător și pentru calitatea vieții generațiilor următoare.

Foto: PR

Concerte și festivaluri – Responsabilitate socială aici, acum și oriunde

Cu peste 500.000 de participanți la câteva din cele mai mari concerte și festivaluri din România, campaniile de responsabilizare față de mediu, au ajuns la un vast segment al societății civile. Reciclad’OR a adus componenta ECO în cadrul concertelor DDEE – Jon Bon Jovi & The Cure! A organizat pentru un grup extrem de mare de fani evenimentul AFTERHILLS 2019, unde au fost experiențe “green” de neuitat. În colaborare cu ALDA și Insomniac va organiza SAGA festival – 2021, cel mai mare eveniment de muzică electronică din România până în prezent.

Evenimente de business și conferințe pe teme de mediu

De proiectele de mediu strategice, depinde aproape întreaga noastră viață și, din ce în ce mai mult, viața generațiilor ce urmează. Noi, echipa Reciclad’OR, credem că România trebuie să ajungă în următorii ani una dintre primele 10 țări europene eco-responsabile.

În evenimentele și campaniile locale organizate pe teme de business, Reciclad’OR a avut peste 100.000 de participanți. Practic, a redefinit modul în care companiile pot să participe concret la protejarea mediului înconjurător. Printr-o suită de 10 evenimente în sfera afacerilor, a fost reinventat modelul eco-frendly al business-ului românesc. “Se poate avea succes în afaceri și totodată să demonstrăm în mod practic, prin acțiuni concrete, că suntem preocupați de sănătatea mediului înconjurător și de bunăstarea generațiilor următoare.”

Foto: PR

Acțiuni de conștientizare

Copiii au un rol deosebit în promovarea educației de mediu, deoarece ei pot influența atitudinea părinților și a celorlați membri ai comunității, față de problemele mediului înconjurător. Tinerii trebuie să înțeleagă că, prin atitudinea lor față de mediu, vor influența viitorul Planetei. Ei trebuie să știe că pot acționa încă de acum pentru ca, pe viitor, poluarea cu plastic să fie diminuată sau chiar eliminată total.

Reciclad`OR pregătește cel mai ambițios proiect national ”Ape libere”, ce presupune curățarea lacurilor naturale sau de acumulare de pe teritoriul României și eliminarea deșeurilor ce au ajuns în ele prin neglijența și nepăsarea oamenilor.

Peste 100.000 de participanți la proiectele de mediu derulate în școli, au fost informați despre importanța însușirii unor comportamente și atitudini eco-responsabile față de mediul încopnjurător. Astfel, Reciclad’OR a inițiat și derulat campanii de conștientizare și informare pentru protecția mediului! Este importantă contribuția fiecăruia la reutilizarea, valorificarea și reciclarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje.

Foto: PR

Activitățile inedite de CSR desfășurate în școli au avut ca rezultat sute de mii de copii informați despre importanța reciclării, colectării separate, a curățeniei publice și protecției mediului înconjurător.

Philip Kotler a zis „O companie bună oferă produse și servicii excelente. O companie excelentă oferă, de asemenea, produse și servicii excelente, dar se străduiește să facă lumea un loc mai bun!” În acest sens, compania RECICLAD’OR a adus excelența și în activitățile de CSR, fiind profund implicată în proiectele de responsabilitate socială pentru copii, elevi, sportivi, publicul larg, organizațiile de stat și pentru întreaga societate civilă din România. (p)

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*