Pe 22 august, în București se aleargă!

Foto: 123rf

Criza COVID a impus distanțarea și marile caravane ale alergărilor stradale cu care ne obișnuisem în București se transformă și ele. Bucharest Running Club organizează și anul acesta UNIQA Asigurări Bucharest Family & 10k, dar va fi o cursă virtuală.

Pe 22 august, sâmbătă, de la ora 8 vor porni în alergare participanții individuali (pentru 10 km) și echipele de doi (a câte 5 km). Fiecare pe traseul propriu, unde îi este la îndemână, dar înscriși toți în aceeași aplicație pe telefoanele mobile pe care le vor purta cu ei. Aplicația le oprește automat cronometrul după ce au parcurs distanța pentru care s-au înscris și înregistrează timpul. Premiile vor fi trase la sorți.

În rest, fotografii, postări, suntem împreună, dar nu adunați fizic, ci împreună în inimă. Aceasta în special pentru că fiecare poate alege să alerge pentru una din cauzele bune asociate evenimentului – și toate au nevoie din plin de sprijinul nostru: Asociația Ajungem Mari, Asociația Câștigă Viață, Asociația Little People, Asociația MagiCamp, Asociația The Social Incubator, Asociația Touched Romania, Hope&Homes for Children, Hospice, Light into Europe, N-avem Sânge, Pădurea Copiilor, Special Olympics, Viitor Plus, Habitat for Humanity, Salvați Copiii,Teach for Romania, Pachamama, Asociația Aura Ion, Asociația România fără Orfani.

Organizatorii își doresc să vină în sprijinul ONG-urilor asociate evenimentului, a căror finanțare a fost afectată de numărul mic de evenimente din această perioadă. În formularul de înregistrare la ediția 2020 a UNIQA Asigurări Bucharest Family &10K, a fost inclusă opțiunea ca alergatorii să doneze în plus pentru ONG-ul pe care îl sprijină, iar pâna în acest moment, 40% dintre aceștia au ales să doneze suplimentar 25% peste valoarea taxei.
Alergătorii vor lua startul în același timp, chiar dacă pe traseele alese de ei înșiși, fiecare pentru cauza pentru care au optat, în speranța că, în acest fel, se va genera, măcar o parte, din energia bună, pe care o crează un astfel de eveniment. Timp de 3 ore, Bucharest RUNNING CLUB va transmite în direct pe pagina de FB a evenimentului, pe YouTube și pe aplicația #RunRomania (disponibilă în PlayStore și AppStore)

Înscrierile sunt în continuare deschise pe https://registration.mylaps.com/virtualrun, link care poate fi accesat de pe site-ul evenimentului www.bucuresti10km.ro, până în data de 20 august. Alergătorii pot alege între cursa de 10km individual și cea de 10km Echipă (2×5 km), urmând să intre în posesia kitului de participare prin curier, serviciu pus la dispoziție de către FAN Curier, partener al evenimentului.

Având în vedere traseul diferit al fiecărui alergător, precum și faptul că traficul rutier nu va fi restricționat, nu se premiază viteza, pentru că siguranța fiecărui participant este prioritară. Premiile, oferite de Isostar, Zuzu Fit și Kinetic Sport Medicine, vor fi acordate prin tragere la sorți, celor care vor transmite imagini din competiție.

Sursa, foto: PR

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*