Primul teaser al celui mai complex film documentar dedicat naturii din țara noastră

Foto: Dan Dinu

Echipa România Sălbatică anunță primul teaser al celui mai complex film documentar dedicat naturii din țara noastră.

Filmul România Sălbatică este un proiect ambițios, realizat de fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache, ce s-a născut din dragostea celor doi pentru natură. Documentarul va încununa munca desfășurată pe parcursul a mai bine de 10 ani de proiect, în care echipa a adunat sute de imagini din ariile protejate importante ale României (pe care le-a donat administrațiilor de rezervații și ONG-urilor de mediu pentru a le ajuta la educarea și conservarea naturii) și în care a realizat un website dedicat biodiversității de la noi – www.romaniasalbatica.ro.

Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu

Proiectul a surprins natura și viața sălbatică din 13 parcuri naționale, 12 parcuri naturale, 2 geo-parcuri, 1 rezervație a biosferei și multe alte arii protejate. În tot acest demers, Dan și Cosmin au străbătut zeci de mii de kilometri de-a lungul și de-a latul țării, au parcurs sute de kilometri pe jos și au realizat peste 80 de deplasări în teren în care au stat mai bine de 450 de zile. Toată această aventură s-a transformat în cel mai mare proiect de fotografie și film documentar despre natura de la noi din țară, realizat aproape în totalitate prin voluntariat.

O altă componentă importantă a proiectului este un album de fotografie, cu peste 200 de pagini, ce este disponibil prin precomandă pe www.dandinu.net/album-romania-salbatica. Cum întregul scop al proiectului a fost unul educativ, o parte din albume vor fi donate către aproximativ 500 de școli și biblioteci publice.

Filmul va fi și el disponibil în școli, pentru a ajuta la educarea unei noi generații de oameni care să iubească natura.

Documentarul urmează să fie lansat gratuit în 2021, în cadrul unor evenimente naționale și mai apoi online, însă până atunci vă invităm să vedeți primele imagini din film.

Despre proiect

Proiectul România Sălbatică a fost inițiat în anul 2010 de fotograful Dan Dinu în colaborare cu WWF – România (World Wide Fund for Nature) și a fost realizat cu sprijinul RNP Romsilva și implementat împreună cu Administrațiile Parcurilor Naturale și Naționale.

În 10 ani a devenit cel mai mare proiect de fotografie și film documentar despre natura din țara noastră. A cuprins expoziții de fotografie în aer liber, un film serial documentar și un website dedicat ariilor naturale protejate. Din 2018 s-a început lucrul la ultimele două componente, un album de fotografie și un film documentar, alături de Propark – Fundația pentru arii protejate. Tot acest proiect a fost realizat în cea mai mare parte prin voluntariat. Mai multe informații despre proiect găsiți pe www.romaniasalbatica.ro/ro/despre-noi și pe paginile de Facebook și Instagram ale proiectului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*