Noutățile lunii ianuarie la National Geographic Channel

Noutățile lunii ianuarie la National Geographic Channel

Dezastre în aer: Raport special, Sezonul 4

În acest sezon special din „Dezastre în aer: Raport Special”, fiecare episod examinează mai multe dezastre aviatice ce prezintă similarități precum motoare care s-au desprins de aeronavele lor în timpul zborului, greșeli de pilotaj și aterizări improvizate, cu consecințe tragice.

În fiecare joi, din 7 ianuarie, de la 21:00

Construcții gigantice

Cum se poate ridica un zgârie-nori de 30 de etaje în doar două săptămâni, o gară într-o noapte sau o cale ferată sub pod, în doar câteva ore? Aceste proiecte sunt posibile cu ajutorul unei planificări riguroase și a unor interpretări neobișnuite despre ce înseamnă siguranța la locul de muncă. Această serie prezintă cele mai spectaculoase construcții din lume. Miile de lucrători și mulțimea de mașini uriașe care acționează simultan creează imagini spectaculoase. Iar împreună cu proiecțiile realizate pe calculator și explicațiile privind procesul de planificare, aceste imagini dezvăluie o adevărată coregrafie sub aparența unui haos.

În fiecare marți, din 19 ianuarie, de la 22:00

Fabrica de acasă

Seria „Fabrica de acasă” prezintă procesele de fabricație a obiectelor de uz casnic fără de care nu putem trăi și arată cât de neobișnuite sunt, de fapt, acestea. Este un adevărat tur de forță prin cele mai incredibile unități de producție din America de Nord, aducând în prim plan atât mega-mașinile ce realizează aceste obiecte, cât și pe eroii liniilor de asamblare.

Din 4 ianuarie, de luni până vineri, de la 19:00 si 19:30

Atlasul Locurilor Blestemate: Episodul 3

Cel de-al treilea episod din cele cinci care alcătuiesc seria documentară difuzată în fiecare duminică, la 21:00, explorează blestemul aruncat de Vlad Tepeș asupra Bucureștiului, așa cum apare în finalul unui document emis de acesta în 1459. Documentarul expune momente de mare cruzime ale domnitorului român și trece în revistă încercările grele prin care a trecut Bucureștiul, precum ciuma lui Caragea care a ucis aproape 50% din populația orașului. Totodată, aduce în prim plan poveștile unor români deosebiți ce au surprins prin îndârjirea și adaptabilitatea lor în momente de răscruce. Iar cu ajutorul experților în epigenetică, Sam analizează modul în care traumele istorice și culturale pot afecta generații la rând.

Duminică, pe 3 ianuarie, de la 21:00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*