Redescoperiți lumea prin intermediul cafelei, cu Nespresso World Explorations

Shanghai și Buenos Aires Lungo - noile sortimente din gama Nespresso World Explorations

Iubitori de cafea, bucurați-vă! Nespresso reinventează gama de sortimente Lungo, redenumită acum World Explorations și vă invită să explorați diversitatea gusturilor. Savurați cafeaua acasă, exact așa cum o preferă argentinienii, chinezii, austriecii, sud-africanii, japonezii sau suedezii.

 

Când vine vorba de cafea, fie că este savurată la primele ore ale dimineții, fie într-o pauză de muncă, ritualurile și preferințele sunt diferite în fiecare colț al lumii. Nespresso le-a studiat pe fiecare în parte ca să vă conecteze la cultura cafelei din orașe din toată lumea, evidențiind profiluri aromatice specifice.

Odată cu redenumirea în World Explorations, subgama Lungo este completată cu două noi sortimente lejere, inspirate de tradițiile din Shanghai și Buenos Aires. Cele două sortimente au un profil fin și gusturi extrem de diferite. Dacă Shanghai are note fructate și aciditate fină, Buenos Aires are note de cereale și este mai dulce. Astfel, gama cuprinde două sortimente intense, două medii și două lejere, venind în întâmpinarea tuturor preferințelor de gust.

Nespresso Buenos Aires Lungo: amestec de Arabica și Robusta, cu note de cereale, caramel și porumb dulce.

Buenos Aires Lungo

Din toată America Latină, Argentina are cea mai mare creștere de consum al cafelei, iar acest lucru indică cam cât de importantă este licoarea neagră în cultura acestei țări.

Argentinienii au făcut cunoștință cu cafeaua prin intermediul italienilor care au adus-o aici și nu au ezitat să o îmblânzească în stilul propriu: au transformat espresso-ul scurt și intens într-o variantă lungo dulce și cu lapte.
Așadar, în Argentina cafeaua este lejeră, consumată în variantă lungo și mai mereu îndulcită și amestecată cu lapte.

Nespresso Shanghai Lungo: amestec 100% Arabica cu cafea din Kenya, China și Indonezia. Are note de fructe de pădure și aciditate fină.

Shanghai Lungo

În China, cafeaua are o istorie relativ recentă – a fost adusă în secolul al XIX-lea de misionarii francezi care au vrut să profite de solul fertil de aici.

Azi, în Shanghai, cafeaua este doza de energie de dimineață, prilej de răsfăț sau de a socializa cu prietenii.
Chinezii preferă sortimentele lejere, cu gust amar slab, pe care le consumă simple, dar și pe cele intense la care adaugă lapte.

Nespresso Vienna Lungo: 100% Arabica din America de Sud. Note de cereale și de malț. Un sortiment perfect echilibrat, delicios într-o variantă simplă și ideal pentru multe rețete cu lapte sau frișcă.

Linizio, noul Vienna Lungo

Austriecii iubesc pauzele în care savurează o cafea lungă, simplă sau cu puțin lapte, alături de un desert local. Ei au cunoscut cafeaua începând cu secolul al XVII-lea, prin intermediul otomanilor. De atunci, cafenelele au devenit foarte populare și locul de întâlnire preferat! Localnicii preferă cafeaua lejeră, din boabe din America de Sud, cu intensitate mică și note de cereale dulci.

Nespresso Cape Town Lungo: amestec de Arabica și Robusta. Profil aromatic intens, lemnos, cu gust puternic amărui.

Envivo, noul Cape Town Lungo

Dacă inițial Africa de Sud era doar o rută pentru comerțul cu cafea între Asia și Europa, din secolul al XVII-lea, a început să fie și un loc important pentru cultivarea și consumul ei.

Gustul cafelei din Cape Town a fost conturat de Robusta (și cicoare când era lipsă de cafea), întotdeauna amestecată cu un strop de Arabica pentru un plus de finețe.

Așadar, localnicii preferă cafeaua Robusta, cu grad mare de prăjire, amestecată cu lapte și zahăr.

Nespresso Tokyo Lungo: 100% Arabica cu boabe din Etiopia și Mexic. Profil aromatic complex, cu note florale și aciditate fină.

Vivalto, noul Tokyo Lungo

Prima cafenea s-a deschis în Tokyo la finalul secolului al XIX-lea și a fost nevoie de doar câteva decenii pentru ca Japonia să devină una dintre principalele țări importatoare de cafea de înaltă calitate, cu calificative ridicate din Africa.

Japonezii preferă gustul dulce natural al cafelei, sortimentele lejere și echilibrate, mai ales cele în variantă lungo, iar metodele de extracție prin picurare (pour-over, filtru) sunt cele mai populare pentru ei.

Nespresso Stockholm Lungo: 100% Arabica cu Arabica Monsoon Malabar. Note de cereale și malț.

Fortissio, noul Stockholm Lungo

Suedezii sunt printre cei mai mari consumatori de cafea din lume. Pauza lor de cafea și de dulce se numește simplu, fika. Nordicii apreciază cafeaua corpolentă, cu un nivel ridicat de prăjire, cu un gust amar pronunțat, dar plăcut. Aici cafeaua se bea într-o proporție foarte mare într-o variantă black (47%).

O călătorie senzorială, printr-o apăsare de buton

Sortimentele World Explorations sunt diferite, precum cultura cafelelor din toată lumea și vă oferă posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de gusturi: de la sortimente de cafea cu un profil lejer, la cele echilibrate sau cu gust intens. Etalează o paletă aromatică variată: note de cereale dulci, note floral-fructate și unele mai intense, ușor condimentate.

Dacă vă numărați printre iubitorii cafelei lungo, acum, prin intermediul gamei Nespresso World Explorations puteți să vă îmbogățiți cunoștințele despre cafea descoperind poveștile din spatele sortimentelor și explorând diversitatea gusturilor. În plus, capsulele de cafea originale Nespresso vin acum într-un înveliș realizat în proporție de 80% cu aluminiu reciclat. Până la finalul lui 2021 întregul portofoliu Nespresso de capsule de cafea pentru acasă va fi realizat cu aluminiu reciclat. Demersul face parte din inițiativele ample de sustenabilitate ale companiei, ce își propune ca până la final de 2022 să aibă o amprentă de carbon neutră.

Articol susținut de Nespresso

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*