Evadare în natură cu arta botanică

Întâmpină vara într-o infuzie de verde, pe 25-28 mai, la Viscri, cu acuarelă, desen și schițe, plimbări și picnic pe deal, inițiere în caligrafie și în ilustrația botanică, sub îndrumarea a trei lectori simpatici.

Poate fi mini-vacanța de dinainte de vacanța mare, căci așa putem numi această propunere de evadare în natură, la munte, într-o poieniță, printre florile sălbatice din Transilvania, unde, cu puțin noroc, îți vei delecta privirea cu câteva specii de orhidee sălbatice ale României.

Retreat De Artă Botanică

Iată despre ce este vorba: între 25-28 mai va avea loc la Viscri primul Retreat De Artă Botanică, dedicat iubitorilor de natură și pasionaților de ilustrație botanică. Programul încurajează experimentul cu tehnici diverse, schițe și desenul pe diferite tipuri de hârtie, ilustrație și caligrafie, fiind totodata o ocazie excelenta de relaxare, drumeții și timp petrecut în aer liber.

Acest retreat este recomandat cursanților cu o minimă experiență în desen sau pictura, iar pentru cei care nu au experiență, poate fi o ocazie bună de a descoperi arta botanică.

O zi va fi de lucru în aer liber, cu schițe, desen și pictură, precum și realizarea câtorva pagini de ierbar, iar programul include și o vizită la biserica fortificată din Viscri, plimbări pe dealurile din împrejurimi, precum și un picnic în natură.

Cazarea va fi la Viscri 125, o pensiune cu mobilă tradițională și covoare țesute de mână, aflată la 5 minute de biserica fortificată din localitate.

Numărul maxim de participanți este 10, cu respectarea normelor de siguranță și distanțare impuse de pandemie.

Proiectul este inițiat de Irina Neacşu, designer și artist botanic, membru al “American Society of Botanical Artists”, care va fi și lector al cursului de ilustrație botanică.

Mai multe detalii, precum și programul complet, găsești aici.

Citește și

Orhideele – cele mai extravagante reprezentante ale regnului vegetal

Jurnal de fotograf: Herbarium

1 Trackback / Pingback

  1. Evadare în Natură Cu Arta Botanică » Ziare.News

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*