Primii români se avântă într-o aventură de 10.000 de km până în Gambia

Automobilul cu care cei doi români s-au înscris în competiţie

BAD Rally: 10.000 de km, 30 de zile, 13 ţări, 2 continente şi o cauză umanitară.

Acestea sunt coordonatele care îi vor ghida pe primii doi tineri români înscrişi în raliul Amsterdam-Dakar. Şi dacă ideile nu trebuie numai gândite, ci şi traite, la fel, pasiunea tinerilor pentru călătorie se va concretiza într-o aventură uimitoare.

Raliul va începe din Amsterdam în data de 2 noiembrie 2013 şi presupune conducerea maşinii până în Banjul, Gambia. Aici, mașina este licitată, iar banii obținuți sunt donați fundației Challenge For Charity Foundation (CFCF) ce a strâns până în prezent sume impresionante ce au fost investite în mai multe proiecte din Africa, legate de educație, sănătate, drepturile femeilor și nu numai. Numele competiției a rămas “Amsterdam-Dakar Challenge” însă licitația se desfășoară la Banjul.

“Am ales calea dificilă pentru o donaţie, ar spune unii. Noi spunem că pentru o astfel de cauză avem nevoie să simţim că ne zbatem, că muncim, că traim cele 30 de zile la intensitatea de care suntem în stare. Vom simţi pe pielea noastră cum e să nu ai aer condiţionat când mergi prin deşert şi cum e să dormi din când în când la cort pentru ca a doua zi să o luăm de la capăt. Cel mai probabil ne vom sătura şi de mesele copioase cu supă la plic, conserve şi covrigei. Toate astea completează perfect tabloul zonei de câmp minat (între Sahara de Vest şi Mauritania) şi boli dintre cele mai exotice. Pentru ca la final, când oprim motorul în sfârşit vom şti pentru ce am făcut-o”, spun Alexia şi Mihai.

Povestea celor doi tineri români poate fi citită în întregime pe site-ul dedicat acestui proiect: http://www.badrally.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*