Uraganele ar putea fi botezate după negaţioniştii schimbărilor climatice

Uragan văzut de pe Naveta Spaţiala Atlantis, pe orbita Pământului, foto NASA/Corbis

Activiştii de mediu din Statele Unite au lansat o campanie online prin care cer Organizaţiei Meteorologice Mondiale (WMO) să denumească uraganele după numele politicienilor care desconsideră schimbările climatice, a anunţat ABC News.

În mod obişnuit, Organizaţia Meteorologică Mondială atribuie uraganelor nume de pe o listă, în ordine alfabetică de la începutul sezonului, alternate în funcţie de gen în fiecare an. Însă susţinătorii acestei campanii au găsit o modalitate mai inspiată de a boteza aceste fenomene climatice devastatoare: ei au întocmit o listă cu numele politicienilor care neagă schimbările climatice şi împiedică politicile de mediu propuse de activişti sau organizaţii care luptă pentru conservarea mediului. Scopul acestei campanii este de a le asocia numele cu cele mai vizibile efecte ale încălzirii globale, în semn de protest pentru lipsa lor de reacţie în legătură cu distrugerea rapidă a mediului. Lista îi include şi pe guvernatorul Texasului, Rick Perry, dar şi pe purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner.

Daniel Kessler se află în spatele organizaţiei 350 Action şi este persoana care a venit cu această idee. “Există în politică un număr de persoane care refuză să accepte ideea de bază a schimbărilor climatice, confirmate de orice academie de ştiintă din lume, şi anume că aceste schimbări sunt imediate şi sunt cauzate de om”, a spus Kessler, citat de ABC.

Anul trecut, uraganul Sandy a blocat întregul New York şi a ucis peste 100 de persoane, în timp ce în 2005, Katrina a devastat New Orleans, făcând 2.000 de victime.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*