Premiile Superscrieri – non-ficţiuni care schimbă lumea, ediţia a treia

Premiile Superscrieri - non-ficţiuni care schimbă lumea, ediţia a treia

Pe 2 septembrie, Friends For Friends Foundation a lansat oficial Premiile Superscrieri – non-ficţiuni care schmbă lumea, ediţia a treia.

În cadrul acestei ediţii, cele mai “curate” premii româneşti de scriere creativă şi jurnalism narativ îşi deschid înscrierile până pe 30 septembrie 2013, pe site-ul www.ffff.ro. Înscrierea se va realiza exclusiv pe baza unui formular online. În cadrul acestei competiţii sunt invitaţi să participe toţi autorii – consacraţi sau nu, din presă sau de pe platforme digitale, jurnalişti sau bloggeri, profesionişti sau amatori.

Fundaţia Friends for Friends a reuşit să strângă premii în valoare de peste 5000 de euro şi încurajează în continuare orice propunere de susţinere a acestor premii.

Juriul de anul acesta va fi format din 15 profesionişti cu experienţă în jurnalism şi comunicare: Vlad Mixich – a doua oară preşedintele juriului, Ani Sandu, Cristian Movilă, Dan Duca, Gabriel Dobre, Larisa Ghiţulescu, Liviu Iolu, Marta Uşurelu, Melania Medeleanu, Mihnea Măruţă, Paul Radu, Tania Radu, Teodor Tiţă, Vasile Ernu si Vlad Petreanu.

Categoriile de concurs sunt: Reportaj, Opinie, Eseu, Portret şi Fotojurnalism şi Multimedia.

Organizatorii şi-au propus să crească această competiţie la valoarea pe care o au Premiile Pulitzer în America şi să creeze, astfel, un mediu mai sănătos în care să se dezvolte ideile creative.

“Se pare că România răspunde mult mai uşor la salvat căţei orfani decât la a contribui pe termen lung, la sănătatea unei meserii-atitudine, aceea de scriitor de non-ficţiune creativă, cu atâta impact în societate. Aşa că cel mai important lucru pe care-l găsesc de spus acum e că le mulţumesc foarte tare şi îi felicit pe cei ce ni se alatură cu oameni, energii şi bani pentru a duce Superscrieri tot mai sus” – Sorin Trancă, Preşedintele FFFF.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*