Halloween la Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” invită toți curioșii și toți curajoșii să petreacă ziua de Halloween în expoziția permanentă, cu fauna lumii.

 


În data de 31 octombrie, în intervalul orar 10.00 – 20.00, pisici negre, mamifere “vampir”, insectivore “demoni” și alte creaturi, care înfricoșează lumea de secole, vor fi supuse cercetării pentru a descoperi adevarul științific. Încă din trecut, oamenii au dat diferitelor  animale semnificații malefice sau angelice, asociindu-le cu norocului sau cu ghinionului. Mitologia diferitelor popoare a dat animalelor o simbolistică care nu are însă legatură cu realitatea. La Muzeul Antipa, în seara de Halloween, vor avea loc 5 ghidaje tematice, alături de specialişti, în care se vor stabili limitele dintre legendă şi adevăr, iar oamenii se vor amuza pe seama “zvonurilor” despre mesagerii răului.

Costul de participare este de 10 lei/participant, iar înscrierile se pot face în limita a 25 de locuri/grupă. Informaţii suplimentare despre înscrieri şi desfăşurarea ghidajului tematic pe www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*