Zoo Băneasa – prima grădină zoologică cu QR coduri din țară

UPC lansează Digital Nature, o nouă platformă online, adresată celor pasionaţi de natura. Zoo Băneasa devine, astfel, prima grădină zoologică cu QR coduri din ţară, cu sprijinul Digital Zoo.

 

77% dintre români declară ca Internetul este cea mai valoroasă sursă de informare pentru ei, iar 68% consideră că acest mediu reprezintă și principala sursă de divertisment. În acest context, UPC România lansează Digital Nature, o nouă platformă online pentru documentare și divertisment. www.upcdigitalnature.ro se adresează pasionaților de natură, cărora le pune la dispoziție nenumărate opțiuni de petrecere a timpului în aer liber, sfaturi practice și idei de explorare a celor mai frumoase locuri din România.

Digital Zoo, prima gradină zoologică virtuală din România, transformă Zoo Băneasa în prima grădină zoologică cu QR coduri din România. Prin scanarea cu smartphone-ul a celor aproximativ 90 de QR coduri de la amplasamentele Grădinii Zoologice, vizitatorii pot descoperi instantaneu informații despre fiecare specie de la Zoo. Digital Zoo face astfel posibilă o nouă experiență în care online-ul și offline-ul se întrepătrund într-un mod creativ și util.

Digital Zoo a fost prima platformă de CSR pe care UPC România a lansat-o și continuă să fie o permanentă sursă de inspirație. Ȋncă de la momentul lansării a adunat în jurul său o comunitate foarte activă şi loială, care a crescut în timp. Era firesc să facem pasul următor. Aşa a luat naștere Digital Nature, locul în care îi invităm pe toți să exloreze natura și să afle lucruri interesante. Tehnologia digitală este modul prin care noi incercăm să le oferim tuturor experiențe extraordinare”, declară Ariana Bădin, Director Marketing, Comunicare și PR UPC România.

Pe lângă Digital Zoo, www.upcdigitalnature.ro oferă două noi secțiuni: Locuri de văzut și Ghidul Părinților. Secțiunea Locuri de văzut recomandă cele mai interesante locuri de vizitat în România – spectacole ale naturii, destinații uitate sau prea puțin cunoscute. De asemenea, secțiunea prezintă modalități noi prin care acestea pot fi surprinse și distribuite în mediul online. Ghidul Părinților vine în ajutorul părinților cu multe informații utile și sfaturi practice, dându-le idei de activități distractive în aer liber împreună cu familia.

“Ne bucură foarte mult că proiectul Digital Zoo, o iniţiativă UPC foarte dragă nouă, capătă din ce în ce mai multă amploare. În acelaşi timp, suntem mândri să putem afirma că Zoo Băneasa devine, astfel, prima grădină zoologică cu QR coduri din România. Avem convingerea că inovaţia adusă prin instalarea QR codurilor va face ca experienţa pe care vizitatorii o vor trăi la Zoo să fie una specială, aceştia aflând în timp real informaţii interesante despre cele aproximativ 200 de specii existente. Aşadar, vă aşteptăm la Zoo Băneasa să testaţi noile QR code-uri, situate la fiecare amplasament!”, afirmă Anca Oprea, director Grădina Zoologică Bucureşti.

Noua platformă dezvoltată de UPC beneficiază de un design simplu și intuitiv, destinația online unde cei curioși pot să exploreze, să se documenteze și să învețe lucruri noi despre mediul înconjurător prin intermediul internetului.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*