URSUS sărbătoreşte ursul brun la aniversarea de 135 de ani

La aniversarea a 135 de ani, URSUS sărbătoreşte ursul brun, simbolul care i-a fost alături pe parcursul întregii existenţe.

Conform unui studiu URSUS, derulat la nivel naţional, reiese că 85% dintre români consideră ursul brun un simbol naţional, iar 82% dintre români sunt mândri că în țara noastră trăiesc urși bruni, regele pădurilor având în România cea mai mare răspândire din Europa, după Rusia. 86% dintre români cred că este important ca pădurile noastre să fie populate de urși bruni şi principalele atribute pe care ei le asociază cu regele pădurilor sunt puterea,  imaginea de lider, curajul, identitatea românească, dar și ideea de natură curată.

”Pentru că ursul brun a fost alături de regele berii în România de-a lungul timpului în toate momentele-cheie, am vrut să aflăm ce simbolizează el pentru români. Am descoperit că 8 din 10 oameni asociază marca de bere URSUS cu imaginea ursului, așa că nu puteam să alegem un simbol mai potrivit pentru această aniversare decât însuși ursul, de la care URSUS a împrumutat nu numai numele, ci și personalitatea și un caracter puternic.” declară Marian Olteanu, Senior Brand Manager URSUS.

Cu ocazia aniversării, URSUS marchează o nouă premieră şi lansează o colecţie de doze în ediţie limitată, pe care românii le pot achiziționa din magazinele din întreaga țară. Cele 5 design-uri diferite interpretează într-o manieră unică imaginea ursului brun.

O alta inițiativă importantă a campaniei este demararea unui parteneriat de 3 ani cu organizația WWF România, prin care URSUS își propune să crească nivelul de conștientizare în ceea ce privește importanța ursului brun în România ca specie simbol. Astfel, începând cu acest an, URSUS susține activitățile singurului Centru pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din țara noastră și din Europa, ce va purta de aici înainte numele „Centrul URSUS pentru Reabilitarea Urșilor Orfani”. Centrul se află în Munții Hășmaș, departe de orice așezare umană și este singurul centru care oferă o șansă reală de supraviețuire puilor de urs orfani, folosind metode de reintroducere a acestora în mediul lor natural. Susținerea mărcii contribuie la asigurarea resurselor ce țin de buna funcționare a centrului: refacerea țarcurilor de pe traseul de reabilitare,  hrană pentru puii de urs și dezvoltarea resurselor umane din cadrul centrului.

Mai multe informații despre URSUS gasiti pe www.ursus.ro si despre Ursus Breweries găsiți pe www.ursus-breweries.ro si www.desprealcool.ro.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*