Eveniment Ziua Darwin

Scenă din spectacolul TOC TOC. Foto: Marius Stanca

Eveniment Ziua Darwin – Vineri, 12 Februarie 2016

12 Februarie, ziua în care s-a născut Charles Darwin, a fost aleasă ca reper mondial pentru a celebra știința și progresul prin știință. Pe 12 februarie sărbătorim  triumful intelectului, curiozitatea continuă și setea de adevăr – câteva dintre forțele motrice care l-au propulsat pe Charles Darwin spre descoperiri de mare impact pentru știință și umanitate.

National Geographic România și National Geographic Traveler sprijină inițiativa Avangardia și a Echipei comediei TOC TOC de a genera awarness pentru Darwin Day în București. De asemenea, evenimentul este susținut și cu sprijinul AG Comexim, sponsor al spectacolului TOC TOC.

TOC TOC este un spectacol ușor ieșit din tiparele clasice. Regizat de Ricard Reguant, regizorul spaniol care în urmă cu câțiva ani a montat și Muzicalul Chicago la Teatrul Național din București, TOC TOC este o rara avis a comediilor bulevardiere. Nu este un amalgam de încurcături și neînțelegeri între perechi sau pe teme sexuale, ci un spectacol în care situația personajelor este una specială… care se bazează pe o circumstanță unică și care aduce toate personajele sub aceeași umbrelă. Avem de-a face cu 7 personaje, 7 manii compulsive (Tulburări Obsesiv Compulsive – TOC) și un cabinet medical în care provocările, luptele și dezacordurile între pacienti se succed în ritm alert și cu precizie de ceasornic. Și, foarte important, nu este o comedie de situație, pentru că în TOC TOC personajele și comportamentul lor sunt cele care generează acțiunea și nu invers.

La spectacolul TOC TOC de vineri, 12 februarie 2016 de la ora 20:00 la Teatrul Elisabeta, toți spectatorii vor primi cadou reviste National Geographic și National Geographic Traveler și vor putea beneficia de o ofertă exclusivă de 50% reducere la abonamentul anual la aceste reviste. National Geographic și NG Traveler sunt publicații ale National Geographic Society, o organizație dedicată promovării cercetării și explorării. Revistele popularizează, prin materiale jurnalistice de excelență și fotografii excepționale, cercetarea și cunoașterea.

De asemenea, la finalul spectacolului va avea loc o tombolă, la care actorii din piesă (Andrei Duban, Anca Țurcașiu, Cristian Mitescu, Monica Ciută, Doina Antohi, Andrei Mateiu, Daniel Burcea) vor extrage câstigătorii celor 20 de premii oferite de către partenerii evenimentului:

  • 10 calendare de perete cu imagini marca National Geographic
  • 10 pachete cu produse cosmetice Moraz realizate cu extracte naturale din plante, oferite de catre AG Comexim, importatorul exclusiv al mărcii Moraz din Israel. Pachetul cu produse cosmetice cuprinde:
    • Unguent Moraz pentru întreținerea pielii Skin Saver – formula cu Artemisia Vulgaris, Extract de Polygonum 99%, Salvia officinalis, Myrtus Communis, ideală pentru fisuri cauzate de frig, plăgi superficiale inflamate, mușcături și înțepături de insecte, piele aspră, erupții, arsuri de până la gradul doi, plăgi deschise, dermatite atopice;
    • Crema pentru Piele Iritată Redskin – formula cu Extract de Polygonum 75%, recomandată excursioniștilor, militarilor, sportivilor și persoanelor supraponderale;
    • Crema pentru picioare Caftan – formula cu Extract de Polygonum 75%, pentru pielea uscată, crăpată sau sensibilă de pe tălpi și dintre degetele de la picioare.

Puteți urmări secvențe din comedia TOC TOC și reacții ale spectatorilor la ieșirea din sala de teatru în acest videoclip.

Mai multe informații despre piesa TOC TOC precum și bilete puteți găsi pe pagina oficială a spectacolului: www.TocToc.ro

 

Un portret fotografic al lui Charles Darwin din 1867, de Ernest Edwards

Mai multe despre Ziua Darwin

Reprezentările îndrăznețe ale lui Darwin asupra evoluției, explicate prin variație genetică și selecție naturală, au dezvăluit ceea ce, la momentul respectiv (și, pentru unii prezent), ar fi putut fi elemente tuburatoare din punct de vedere filozofic sau ideologic. Cu toate acestea, atunci când sunt privite prin prisma imparțială a datelor științifice, inovațiile sale sunt, în mod inerent, nici ceva bun, nici ceva rau, ci doar ceva derivat în mod concret și corespunzator dintr-o sursă.

Repercusiunile acestor descoperiri sunt foarte curpinzătoare și de mare impact! Viața și opera lui Darwin au generat un impact continuu asupra științei și umanității. Descoperirea selecției naturale ca mecanism al evoluției a descătușat progresul științific de limitările teologice și a deschis calea pentru o înțelegere mai cuprinzătoare a locului nostru în univers. Fără descoperirea selecției naturale, realizări majore în domeniul medicinei, filosofiei și bunăstarii ființei umane din ultimele două sute de ani ar fi fost imposibile.

Este de netăgăduit impactul remarcabil pe care Darwin l-a avut în ceea ce priveste biologia, cosmologia și procesul științific în general, însă ceea ce ar trebui să ne inspire pe noi toți și ceea ce se celebrează în mod deosebit de Ziua Darwin e dorința sa de adevăr prin descoperire științifică, curiozitatea lui de neclintit de a afla ceea ce a fost ascuns (natural sau intenționat) precum și curajul și hotărârea care l-au făcut să sondeze cele mai profunde adâncimi intelectuale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*