(P) Conacul Domniței Ralu găzduiește SoNoRo Conac

Foto: SoNoRo

Cel de-al treilea concert SoNoRo Conac al lunii iulie va avea loc în județul Prahova, la Conacul Domniței Ralu, luni, pe 25 iulie, de la ora 19.00.

Conacul, amplasat pe drumul vinului, într-una din cele mai renumite regiuni viticole din țară, Dealu Mare, a fost construit la începutul sec. XX. Stilul arhitectonic conduce la stabilirea paternității arhitecturale către un discipol al arhitectului Ion Mincu, însă originile sale sunt încă un mister. În perioada comunistă a fost naționalizat și transformat într-o fermă viticolă, iar mai târziu, după anii ’90 a fost lăsat în paragină. Farmecul și grandoarea de odinioară i-au fost redate de un investitor privat și a prins viață în 2015, atunci când a fost deschis publicului.

Programul muzical al concertului va cuprinde lucrări de Ludwig van Beethoven, Zoltán Kodály, Jean Sibelius și Edward Elgar, interpretate de Răzvan Popovici (violă), Erik Schumann (vioară) și Jan-Erik Gustafsson (violoncel).

Concertul va fi urmat de un cocktail.

Până la finalul verii, vor mai avea loc concerte SoNoRo Conac în următoarele clădiri de patrimoniu:
– Biserica Fortificată, Ilieni, județul Covasna (29 iulie 2016)

– Casa de Oaspeți a Prințului de Wales, Valea Zălanului, județul Covasna (6 august 2016)

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face doar pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: [email protected] sau 0741.190.470. Programul seriei de concerte și mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe: conac.sonoro.ro

 

Despre SoNoRo Conac

În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect – SoNoRo Conac- , care își dorește, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. În 2014, SoNoRo Conac a desfășurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Vila Dobrușa din Drăgășani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlați, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff – Manasia,  Sinagoga din Bistrița, Castelul Corvinilor din Hunedoara și Conacul Hodoni de lângă Timișoara. În 2015, concertele SoNoRo Conac au fost găzduite de Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași, Biserica Evanghelică din Herina, – Muzeul Național “George Enescu” din București, Catedrala Romano-Catolică / Alba-Iulia, Biserica fortificată / Viscri, Casa Boema din Cluj-Napoca, Castelul Károlyi–Sala Cavalerilor din Carei, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Colegiul Național “Moise Nicoară” din Arad, Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

SoNoNo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal – BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*