Toamna artei la Viena 2016

Foto: ORF, Hans Leitner

La Viena vă veţi bucura în toamna lui 2016 de tot ceea ce înseamnă artă. Un târg generos de artă, o săptămână dedicată artei, diverse proiecte și expoziţii, Noaptea muzeelor şi luna fotografiei fac din Viena centrul iubitorilor de artă şi al experţilor în domeniu.

Târgul de artă viennacontemporary prezintă la Marx Halle districtul 3, din 22 până pe 25.9.2016, artă contemporană ce se concentrează pe Europa Centrală, de Est şi de Sud. Sunt reprezentate cca. 100 de galerii la care se adaugă un program cu performances, expoziţii speciale şi discuţii cu artiştii. Curatori internaţionali prezintă expoziţii de artă contemporană în galerii vieneze selecte: acest concept aparţine curated by_vienna ce va avea loc din 8.9. până pe 15.10.2016. Parallel Vienna prezintă, în schimb, în perioada 21-25.9.2016 poziţii divergente din arta contemporană recentă sau deja cunoscută. Evenimentul artistic va avea loc anul acesta la Poşta Veche din centrul Vienei.

Cu ocazia Noapții Lungi a Muzeelor se pot vizita pe 1.10.2016 de la ora 18 seara până la 1 dimineaţa, cu un singur bilet, colecţii de artă şi expoziţii în 100 de muzee vieneze şi instituţii culturale. Oferta cuprinde şi discuţii cu artiştii, lecturi şi muzică live. Biletul „Noaptea muzeelor“ include şi utilizarea autobuzelor shuttle între destinaţii, precum şi a mijloacelor de transport public.

Eyes On – Luna fotografiei la Viena (25.10. – 30.11.2016) este cel mai mare festival de fotografie din Viena. Spectrul expoziţiilor se întinde de la fotografie istorică, fotografie artistică contemporană până la fotografie documentară ştiinţifică sau fotografia obiectelor de uz comun. Vor participa de asemenea, ca expoziţii temporare în întreaga Vienă, muzee, galerii şi ateliere de artă. Vienna Art Week pregăteşte şi ea un program complet în perioada 14 – 20.11.2016: expoziţii, mese rotunde, prelegeri, discuţii cu artiştii, tururi speciale, puneri în scenă, intervenţii şi spectacole fac din Viena timp de o săptămână centrul iubitorilor de artă şi al experţilor din toată lumea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*