(P) Maratonul București 2016

Valeria Răcila van Groningen, Campioana olimpică la canotaj și inițiatoarea celei mai mari comunități de alergători din România, ne invită sa alergăm pe 8 și 9 octombrie la cea de-a noua ediție a Maratonului București

În 1984 câștiga aurul olimpic la Los Angeles, iar în 2008 organiza în fruntea Bucharest RUNNING CLUB prima ediție a Maratonului București. Bucharest RUNNING CLUB (BRC) organizatorul celor mai mari evenimente de sport de masă și de alergare stradală din România – Maratonul București și Semimaratonul București și Bucharest 10k & Family Run aliniază la start în Piața Constituției peste 30.000 de alergători din peste 60 de țări, devenind o carte de vizită pentru sportul de masă din România.

Valeria Răcilă van Groningen,inițiatoarea celui mai de anvergură fenomen sportiv de masa din România povestește cum a demarat ceea ce avea să devină Maratonul București: ‘Am început în 2008 cu 100 de participanți care au alergat la probele de maraton, ștafetă și cursa populară. Evenimentele noastre s-au bucurat de o apreciere constantă, reușind să aliniem astăzi la start peste 13.000 de participanți.” În opinia Valeriei Răcilă van Groningen “sportul reprezintă unul dintre cele mai importante îndemnuri pe care să le insuflăm generațiilor viitoare. Promovăm practicarea sportului în rândul elevilor și a adolescenților prin organizarea de vizite în școli și licee împreuna cu campioni olimpici, ambasadorii evenimentelor Bucharest RUNNING CLUB. Mergem prin școli cu „ambasadorii” noștri, campioni olimpici. La Maratonul București  avem o zi dedicată copiilor, cu un număr impresionant de copii la start, de peste 3000 de copii care aleargă pe categorii de vârstă. Sper ca unii dintre ei să devină campioni naționali sau olimpici.Așa a început și Gabriela Szabo, desemnată în 1999 –cea mai bună atletă a lumii. Îi invit pe copii să alerge, să-i cunoască pe atleții de elită atât pe cei din România cât și pe cei din străinătate.”

Planurile de viitor pentru evenimentele marca Bucharest RUNNING CLUB implică promovarea atât în țară cât și la nivel internațional, precum și o bună relație cu partenerii instituționali în vederea acordării sprijinului unor trasee prin centrul și prin zonele cele mai emblematice ale Bucureștiului pentru că sunt un prilej de mândrie.” Sperăm ca anul viitor, la a zecea ediție a Maratonului București, să avem un parcurs mai lung, de 40 de kilometri, până la Arcul de Triumf, să obținem distincția bronze label.

Dacă iubești mișcarea și stilul de viață sănătos te așteptăm pe 9 octombrie ca alergător, voluntar sau suporter la Maratonul București Raiffeisen Bank alături de peste 14.000 de alergători din 60 de țări, unde vă puteți înscrie pe www.bucuresti-maraton.ro până pe 25 septembrie la una dintre cursele: maraton (42 km), semimaraton (21 km), Maraton Stafeta (4×10 km), Cursa Populară și Cursa Adolescenților de 3,6 km.

Sâmbătă 8 octombrie copiii între 5-12 ani vor lua startul grupați pe categorii de vârstă, iar părinții, cu copii mai mici de 4 ani, pot alerga împingând cărucioarele la Jogging în scutece.

Pe traseul Maratonului București, vor fi amenajate peste 20 de puncte de hidratare și divertisment, peste 20.000 de suporteri vor încuraja alergătorii alături de trupe, cântăreți, dansatori, toboșari. Peste 1.000 de oameni – organizatori, voluntari, forțe de ordine se vor asigura că duminică 9 octombrie, capitala se transformă într-un oraș al bucuriei, sportului și distracției.

Bucharest RUNNING CLUB a pus Bucureștiul pe harta capitalelor lumii care găzduiesc astfel de evenimente – sărbători ale orașelor. În ultimii 9 ani BRC a pus bazele și a dezvoltat turismul sportiv – cu ocazia Bucharest RUNNING CLUB Premier Events capitala fiind vizitată de peste 3.500 de străini, unii dintre aceștia venind pentru prima oară în România. Bucharest Running Club Premier Events adună cei mai multi bani într-o singura zi pentru cele mai multe cauze. Participanții aleargă și donează pentru una dintre cele 30 cauze susținute din domenii diverse: sănătate, caritate, social, educație, ecologie, dezvoltare durabilă.

 

Oana Năstase, Director Bucharest RUNNING CLUB, despre cum a reușit să aducă la linia de start campioni mondiali, alergători de toate vârstele și bebeluși ce aveau să concureze de-a bușilea

Oana Năstase, după o experiență importantă în companii multinaționale, a decis să-și dedice timpul unei cauze în care crede și care îi pune în valoare abilitățile de organizator – pasiunea pentru mișcare și sport. Alături de Valeria Răcilă van Groningen, aveau să demareze unul dintre cele mai de amploare evenimente sportive de masă organizate vreodată în România-Maratonul București, urmat de către Semimaratonul București și proaspătul eveniment Bucharest 10k&Family Run.

“Încă din 2008-2009, de la primele ediții, ne-am propus să dezvoltăm alergarea de masă și sportul în aer liber, demarând competiții internaționale pe distanțele clasice ale atletismului stradal. Ca orice organizație care se dezvoltă sănătos, Bucharest RUNNING CLUB a crescut organic astfel că Maratonul București demara în 2008 și au fost necesari încă 4 ani pentru ca atât noi cât și autoritățile și companiile partenere și piața în general să fie pregătite pentru alte competiții internaționale de masă,în speță Semimaratonul București și Bucharest 10k& Family Run.

Oana Năstase crede că “există câteva elemente care individualizează evenimentele marca Bucharest RUNNING CLUB: să fie premier events, omologate internațional, cu standarde ridicate, care îmbină performanța, alergarea de masă, sportul pentru amatori, spiritul civic, caritatea.” Sportivi de performanță care au promovat România și sportul, în spiritul valorilor olimpice-respect și atitudine pozitivă își unesc eforturile cu artiștii, antrenorii, bloggerii, pentru a promova sportul de masă și mișcarea in aer liber, acceptând să devină ambasadori ai evenimentelor Bucharest RUNNING CLUB: personalitățile sportive Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Andreea Răducan și Ivan Patzaichin, canotoarele campioane olimpice – Doina Ignat, Viorica Susanu, Camelia Lupașcu,  Georgeta Andrunache, artiștii Călin Goia,  Dan Helciug, realizatorii TV  Sonia Argint-Ionescu, Daniel Osmanovici, Alex Dima, Gianina Corondan, Oana Tache. Bucharest Running Club Premier Events adună cei mai multi bani într-o singura zi pentru cele mai multe cauze. Participanții aleargă și donează pentru una dintre cele 30 cauze susținute din domenii diverse: sănătate, caritate, social, educație, ecologie, dezvoltare durabilă. Bucharest Running Club a dezvoltat prima platforma de voluntariat sportiv – www.voluntarinsport.ro și derulează programe și proiecte de voluntariat, de internship și de practică pentru elevi, studenți, masteranzi și persoane adulte care doresc să-și exprime spiritul civic, să capete experientă sau să contribuie la dezvoltarea comunității lor. În prezent cei peste 1000 voluntari pe an au acces la proiecte cât și la programe de învățare și de dezvoltare ale aptitudinilor și competențelor.

Cu privire la planurile de viitor, Oana Năstase a declarat că “Avem în proiect încă un concept internațional pe care-l pregătim și pe care-l lansăm imediat ce avem toate aprobările. Vom continua să facilităm accesul indivizilor, organizatiilor, companiilor la realizarea obiectivelor proprii prin sport, stil de viață echilibrat, în armonie cu natura și societatea.”

Dacă iubești mișcarea și stilul de viață sănătos te așteptăm pe 9 octombrie ca alergător, voluntar sau suporter la Maratonul Bucuresti Raiffeisen Bank alături de peste 14.000 de alergători din 60 de țări, unde vă puteți înscrie pe www.bucuresti-maraton.ro până pe 25 septembrie la una dintre cursele: maraton (42 km), semimaraton (21 km), Maraton Stafeta (4×10 km), Cursa Populară și Cursa Adolescenților de 3,6 km.

Sâmbătă 8 octombrie copiii între 5-12 ani vor lua startul grupați pe categorii de vârstă, iar părinții, cu copii mai mici de 4 ani, pot alerga împingând cărucioarele la Jogging în scutece.

Pe traseul Maratonului București, vor fi amenajate peste 20 de puncte de hidratare și divertisment, peste 20.000 de suporteri vor încuraja alergătorii alături de trupe, cântăreți, dansatori, toboșari. Peste 1.000 de oameni – organizatori, voluntari, forțe de ordine se vor asigura că duminică 9 octombrie, capitala se transformă într-un oraș al bucuriei, sportului și distracției.

Bucharest RUNNING CLUB a pus Bucureștiul pe harta capitalelor lumii care găzduiesc astfel de evenimente – sărbători ale orașelor. În ultimii 9 ani BRC a pus bazele și a dezvoltat turismul sportiv – cu ocazia Bucharest RUNNING CLUB Premier Events capitala fiind vizitată de peste 3.500 de străini, unii dintre aceștia venind pentru prima oară în România.

Bucharest Running Club Premier Events adună cei mai multi bani într-o singura zi pentru cele mai multe cauze. Participanții aleargă și donează pentru una dintre cele 30 cauze susținute din domenii diverse: sănătate, caritate, social, educație, ecologie, dezvoltare durabilă.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*