(P) Credite de la Banca Românească

Banca Românească a introdus în oferta sa de creditare “Creditul fără asteriscuri și alte riscuri”.

logo-brom

Analizele pieței bancare arată că producţia nouă de credite de până acum, în anul 2016, se află pe un palier mult superior față de perioade similare din anii anteriori – se constată o dublare chiar față de primele nouă luni din 2008, un an de boom al economiei românești. Volumul total al finanțărilor noi este de peste 22 miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 5 miliarde de euro. Și acest lucru în ciuda inițiativelor legislative recente privind creditele ipotecare.

Această cresștere este susținută de apetitul românilor pentru consum, de creșterea salariilor. Nivelul ridicat de încredere al populației în dinamica economiei are și el un rol important.

Instituțiile bancare depun eforturi susținute în promovarea creditelor, răspunsul rapid la aplicații și dobânzile scăzute fiind beneficii care se regăsesc în mai toate ofertele din piață.

În acest context, se remarcă faptul că utilizatorii de servicii bancare au devenit mult mai atenți, nu doar la costuri și rapiditatea accordării unui credit, dar și la riscurile și obligațiile pe care și le asumă. Creditele acordate în monedă străină sau cu dobânzi care au evoluat impredictibil din 2008 până astazi i-au facut pe români mai precauți și mai dornici să citească atent ceea ce este scris în contractul de credit, cu litere mari sau mici, cu sau fără asteriscuri. Românii vor astazi să înțeleagă cum ar putea fi afectați pe viitor de modificările cursului de schimb sau ale dobânzii.

Din păcate, mulți au realizat destul de târziu ce înseamna să te împrumuți într-o altă monedă decât cea în care îți încasezi veniturile, și care sunt riscurile asumate.

Totuși, asistăm în prezent la o creștere semnificativă a cererii de credite în RON – împrumuturile din piață se fac de fapt aproape în totalitate în moneda națională. Coroborând acest aspect cu scăderea dobânzilor, observăm consecințe pozitive în economie.

Pe fondul conștientizării riscurilor și obligațiilor asumate de către utilizatorii de servicii bancare, în special în zona de creditare, Banca Românească a introdus în oferta sa de creditare “Creditul fără asteriscuri și alte riscuri” (denumirea sub care Banca Româneasca vinde acest credit), un credit în RON cu dobânda fixă, având DAE de 8.3% la virarea salariului în cont deschis la bancă.

Noul credit de la Banca Româneasca este un produs conceput pentru clienții care aleg ca neprevăzutul să nu fie parte a contractului lor de credit. Printre caracteristicile noului produs enumerăm suma minimă de 1.000 RON, cea maximă de 110.000 RON, perioada maximă de accordare de 60 luni. În plus, singurul document solicitat este buletinul în cazul clienților salariați.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*