Secretele Vienei

Secretele Vienei

Demarată la Londra de Biroul de Turism al Vienei/WienTourismus într-un format nou și foarte original, campania B2B „Vienna Secrets“ („Secretele Vienei”) reprezintă o serie de piese interactive de teatru, ce vor avea loc până la sfârșitul lunii noiembrie în opt metropole europene – Londra, Varșovia, București, Paris, Zürich, Frankfurt, Roma și Barcelona.

În București, acest exercițiu de teatru imersiv s-a desfășurat la mijlocul lui noiembrie, iar invitații au fost nu doar simpli spectactori, ci au participat activ la manifestarea teatrală. Împărțiți în grupe de 5-6 persoane, ei au încercat să deslușească misterul din jurul unei hoațe fictive de opere de artă, Maria Theresia Nesterval, cea care se presupune că ar fi furat și „Vienna Secrets Book”, o carte ce conferă faimă și succes celui care o citește. În șase puncte de pe traseu, care au putut fi recunoscute prin caracteristicile lor vieneze, participanții au aflat noutățile culturale ale lui 2017 din capitala Austriei de la actorii care au jucat roluri de curator, istoric sau mecena. Aceștia le-au oferit și indicii importante care i-au ghidat pe drumul corect spre punctul următor. Misterul din jurul Mariei Theresia și al cărții furate a fost dezlegat la final, la o cină și la un pahar de vin vienez.

Secretele Vienei
Actorii companiei vieneze de teatru Nesterval au interpretat diverse roluri și au oferit participanților indiciile spre următorul punct de oprire.

Secretele Vienei, în Bucureşti

Plecând de la Muzeul Național de Artă al României, de la Galeria Europeană aflată aproape de Galeria Germano-Austriacă, punctele de oprire propuse în cadrul „Vienna Secrets“ București au fost următoarele:

  • Micuța, dar cocheta ceainărie vieneză de pe Academiei, Demmers Teehaus.
  • Muzeul Municipiului București Palatul Suțu, proiectat de duoul arhitecților vienezi Conrad Schwink și Johann Veit.
  • Teatrul Național București, al cărui sediu initial de pe Calea Victoriei a fost proiectat de vienezul Heft. Numeroși actori care au jucat pe scena TNB-ului au studiat la Viena.
  • Wiener Wurst, localul cu specific austriac de pe strada Franceză, în Centrul Vechi, care ne reamintește de tradiția vienezilor de a mânca Wurst după o vizită la operă.
  • ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului București, care încurajează manifestările de artă contemporană în spațiile alternativ-istorice.
  • Rezidența artistică a lui IRLO, care a făcut un exercițiu de pictură indoor în una dintre cele mai vechi case din București, de pe Bulevardul Regina Elisabeta.
Secretele Vienei
Atelierul street artistului IRLO

Scopul campaniei B2B „Vienna Secrets“ este acela de a prezenta manifestările culturale ce vor avea loc în Viena în 2017, cu ocazia unor aniversări muzicale și istorice, printre care împlinirea a 200 de ani de la înființarea Conservatorului, 175 de ani de existență a Filarmonicii și 180 de ani de la nașterea împărătesei Elisabeta (Sisi) a Austriei.
Foto: WienTourismus/ Andreea Sasaran

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*