O sală de clasă din gheață la British School of Bucharest!

O echipă coordonată de unul dintre absolvenţii şcolii a construit o sală de clasă din gheaţă!

Bucureşti, 1 februarie: O echipă de la British School of Bucharest, coordonată de unul dintre absolvenţii şcolii, a construit o sală de clasă din gheaţă! Aceast proiect în premieră a fost derulat sub egida Innovation Hub, platforma care le oferă elevilor ocazia de a învăţa principii de inginerie, antreprenoriat şi inovaţie.

Sala de clasă din gheaţă a fost ridicată în 11 zile şi are o greutate totală de 20 tone. Cărămizile, pregătite din zăpadă şi apă, au fost aplicate pe principiul structural de arcade, pentru a asigura rezistenţă construcţiei. Echipa care a lucrat la acest proiect este formată din 10 persoane, elevi coordonaţi de Tudor Atanasiu. 

Tudor face parte din prima generaţie de absolvenţi British School of Bucharest. El a continuat studiile în Marea Britanie şi a revenit în România cu o diplomă în inginerie, cu dorinţa de a îndruma următoarele generaţii de elevi.

“Sunt mândru că am realizat acest proiect! British School of Bucharest este mediul perfect în care îţi poţi dezvolta aptitudinile, îţi poţi descoperi şi urma pasiunile, poţi deprinde lucrul în echipă şi eşti încurajat să îţi manifeşti creativitatea. Acestea, alături de  programa şcolară britanică, au stat la baza dezvoltării şi performanţei mele în sistemul universitar din Marea Britanie şi m-au făcut să revin în cadrul şcolii, în calitate de îndrumător, pentru a transmite noilor generaţii de elevi aceleaşi valori. Acest proiect demonstrează perfect misiunea British School of Bucharest, care îşi propune să dezvolte elevi încrezători, motivaţi, care îşi pot dezvolta la maxim potenţialul şi contribui la dezvoltarea societăţii. Alături de elevi, am construit o sală de clasă din gheaţă şi am demonstrat că putem transforma în realitate orice vis, cu încredere, pasiune şi dedicare!”, a declarat Tudor Atanasiu.

Construcţia din gheaţă găzduieşte în această perioadă mai multe ore de curs, de la matematică până la muzică, astfel încât cât mai mulţi elevi ai şcolii să trăiască experienţa unei ore inedite!

Despre British School of Bucharest

British School of Bucharest a fost deschisă în anul 2000 şi are secţiuni de grădiniţă, învăţământ primar şi secundar, pentru copii între 2 şi 18 ani. În acest moment, 500 de copii de diverse naţionalităţi sunt elevi ai şcolii, sub îndrumarea profesorilor britanici cu expertiză şi numeroase calificări. Obiectivul nostru este de a oferi o bază intelectuală solidă şi de a încuraja elevii să descopere, să îşi dezvolte creativitatea, abilitatea de a lua decizii şi gândirea independentă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*