Duminică începe GENIUL: EINSTEIN pe National Geographic

NATIONAL GEOGRAPHIC ANUNȚĂ PREMIERA PRIMULUI SERIAL PE BAZĂ DE SCENARIU – GENIUL: EINSTEIN. Seria de 10 episoade, cu Geoffrey Rush, Emily Watson și Johnny Flynn,  începe duminică, 30 aprilie, de la ora 21:00

”Cum se face că nimeni nu mă înțelege, deși toată lumea mă place?” – Albert Einstein

Deși realizările sale științifice continuă să uimească, puțini cunosc întreaga poveste de viață tumultuoasă a celei mai strălucite figuri din secolul al XX-lea, Albert Einstein.

Având premiera pe 30 aprilie, de la ora 21:00, serialul eveniment global din 10 părți, GENIUL: EINSTEIN – primul serial bazat pe scenariu al National Geographic – dezvăluie cum Albert a devenit Einstein, explorând realizările sale profesionale extraordinare, dar și relațiile personale volatile, pasionale și complexe.

Creat de Fox 21 Television Studios, a căror producție recentă ”The People V. OJ Simpson: American Crime Story” a dominat toate competițiile cu premii și toate listele criticilor, de Imagine Television, producătorul serialelor ”24” și ”Friday Night Lights” și de OddLot Entertainment, care a produs în 2016 filmul nominalizat la Oscar ”Hell or High Water”, serialul se bazează pe cartea lui Walter Isaacson, ”Einstein: His Life and Universe” și îi are ca producători executivi pe Brian Grazer, Ron Howard și Gigi Pritzker. Odată cu primul episod al serialului s-a produs și debutul regizoral al lui Howard într-o producție de televiziune bazată pe scenariu.

Distribuția remarcabilă îi include pe Geoffrey Rush (”The King’s Speech, ”Pirates of the Caribbean”, ”Shine”) în rolul celebrului om de știință, Johnny Flynn (”Clouds of Sils Maria”, ”Song One”, ”Lovesick”) în rolul lui Albert în anii premergători atingerii recunoașterii internaționale și Emily Watson (”Theory of Everything” ”The Book Thief”) în rolul celei de-a doua soții și verișoară primară, Elsa Einstein.

GENIUL urmărește ridicarea lui Einstein de la originile umile de gânditor plin de imaginație și rebel, trecând prin toate eforturile de a fi recunoscut de comunitatea științifică, până la statutul de celebritate internațională ca omul care a dezlegat misterele cosmosului prin faimoasa sa teorie a relativității.

Serialul pătrunde și mai adânc în viața omului Einstein, examinându-i stările oscilante de la exaltare la cruzime în cele mai intime relații personale, cu copiii săi, cele două soții și multele femei cu care le-a înșelat pe acestea.

Serialul este amplasat într-o epocă de neliniște globală, de-a lungul celor două războaie mondiale. Confruntat cu un sentiment antisemit în creștere în Europa, supravegheat de spioni și în fața posibilității anihilării atomice, Einstein întâmpină dificultăți ca soț și tată și în special ca om de principiu, chiar și atunci când propria viață îi este pusă în pericol.

”Nu am talente speciale, ci doar o curiozitate pasională.”

Serialul pornește de la anii de adolescență ai lui Einstein (Flynn), când acesta își înfruntă tatăl și renunță la școală în Germania pentru a merge la universitate în Elveția. Dragostea sa pentru femei și pasiunea pentru fizica teoretică înfloresc după ce Albert rupe inima primei sale iubiri, Marie Winteler (Shannon Tarbet – ”A Promise”, ”Virtuoso”) mânat de dorința de a o cuceri pe misterioasa studentă Mileva Maric (Samantha Colley – ”Victoria”, ”The Crucible”). Relația tumultuoasă a acestora atrage dezacordul celorlaltor profesori și duce la o sarcină neașteptată, obligându-i pe amândoi să lase deoparte marile planuri. Einstein se vede nevoit să caute o slujbă banală de examinator de brevete la insistențele bunului său prieten Michele Besso (Seth Gabel – ”Salem”, ”Fringe”). Străduindu-se din răsputeri să pătrundă în comunitatea științifică, Einstein publică cinci lucrări originale într-un an, atrăgând atenția multora, inclusiv a celui ce va deveni cel mai fervent adversar al său, dr. Philipp Lenard (Michael McElhatton – ”Game of Thrones”).

În vreme ce Primul Război părea iminent și mariajul său începea să se destrame, Einstein se aruncă într-o relație amoroasă cu verișoara sa primară, Elsa. Schimbătorul peisaj al politicii globale îl atrage în cercuri științifice tot mai politizate, generând fricțiuni cu colegi de breaslă precum Fritz Haber (Richard Topol – ”Covert Affairs”, ”Elementary”) și Max Planck (Ralph Brown – ”Alien 3”, ”TURN: Washington’s Spies”). Luând atitudine morală, Einstein refuză să sprijine efortul de război al Germaniei. Când începe războiul și granițele se închid, el este împiedicat să fugă la fiii săi din Elveția atunci când au mai multă nevoie de el.

Norocul lui Einstein (Rush) crește atunci când teoria relativității este dovedită a fi corectă. În pragul transformării sale peste noapte într-o celebritate, Elsa (Watson) îi cere s-o ia de nevastă pentru a evita scandalul pe care noul statut îl va aduce. În timp ce luptă cu Mileva pentru a obține divorțul, Einstein trebuie să facă față și vârtejului celebrității. După un interviu tensionat cu consulul american Raymond Geist (Vincent Kartheiser – ”Man Men”, ”Saints & Strangers”), reușește să scape de curentul antisemit tot mai puternic și să găsească adăpost în Statele Unite ca imigrant.

În Princeton, New Jersey, unde trăiește și predă, Einstein continuă să fie hărțuit din toate direcțiile. Relațiile sale dezechilibrate cu copiii și nepoții săi îl amărăsc și ajunge să se implice într-o aventură amoroasă cu spioana rusă Margarita Konenkova (Ania Bukstein – ”Game of Thrones”) și trebuie să înfrunte răzbunarea personală a lui J. Edgar Hoover (T.R. Knight – ”Grey’s Anatomy”) care încearcă să-l doboare. Are de înfruntat totodată și posibil cea mai mare provocare a sa: presiunea de a renunța la pacifismul său de-o viață în speranța de a opri expansiunea lui Hitler în Europa. Deși călătoria sa este departe de a fi ușoară, Einstein reușește să găsească speranță și inspirație înainte de moartea sa, sub chipul unei tinere dornice să înțeleagă lumea. După cum spune o celebră remarcă a sa, ”important este să nu încetezi a întreba. Curiozitatea are motivele sale pentru a exista.”

Filmat în Praga, Republica Cehă, unde Einstein a trăit și a predat la începutul carierei sale, serialul include și o mulțime de alte nume sonore din lumea științei de la începutul secolului al XX-lea, între care Marie și Pierre Curie, Wilhelm Rontgen, Carl Jung, Werner Heisenberg și alții.

GENIUL: EINSTEIN are premiera globală în luna aprilie, pe National Geographic, în 171 de țări și 45 de limbi.

Producătorii executivi ai serialului sunt Brian Grazer, Ron Howard și Francie Calfo și coproducător Anna Culp de la Imagine Entertainment; producător executiv și scenarist este Ken Biller; Gigi Pritzker și Rachel Shane sunt producători executivi din partea OddLot Entertainment, iar Melissa Rucker este coproducător; Sam Sokolow și Jeff Cooney de la EUE/Sokolow sunt, de asemenea, producători executivi. Scenaristul Noah Pink, care a adaptat serialul pentru ecran, este coproducător executiv. Pentru National Geographic, Carolyn G. Bernstein este vicepreședinte executiv și director al diviziei de producție și dezvoltare de programe bazate pe scenariu. Serialul este produs de Fox 21 Television Studios, Imagine Television și OddLot Entertainment.

București – 14 martie 2017

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*