Noutăți la a zecea ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București

A zecea ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București (14-15 octombrie) aduce o serie de noutăți pentru participanți.

Introducerea unei noi curse, Cursa Vodafone 10km – introdusă la cererea alergătorilor care apreciază această distanță, proba de 10 km fiind cea mai alergată probă din lume. Noua probă s-a dovedit un real succes prin faptul că și-a atins capacitatea maximă cu 3 zile înaintea termenului final de înscrieri online.

Traseu extins și atractiv. Cu sprijinul autorităților locale, traseul Raiffeisen Bank Maratonul București a fost extins la 36 km, străzi și sensuri de circulație închise traficului rutier, un traseu care străbate orașul până în zona de nord, până la Piața Victoriei și Arcul de Triumf, oferind participanților bucuria (re)descoperirii zonelor emblematice din București.

Puncte de start diferite față de cele de sosire, ambele pe bulevardul Libertății, dar la o distanță confortabilă pentru a lăsa alergătorii să se desfășoare lejer.

Curse consecutive și în zile diferite, măsură luată tot pentru fluidizarea alergării, astfel: duminică, 15 octombrie vor avea loc start-urile următoarelor curse competitive: 08.00 start-ul Cursa 10km Vodafone; ora 09.30 Cursa Maraton Raiffeisen, Semimaraton Volkswagen, Ștafetă Scholl; sâmbătă, 14 octombrie, la ora 08.30 se va da start-ul Cursei Populare Ciuc Radler, urmând Cursa Adolescenților, Jogging în Scutece și  Cursa Copiilor UNIQA Asigurări.

Introducerea Comisiei de Contestații. Validarea clasamentului și premierea câștigătorilor se va face în 3 săptămâni de la terminarea evenimentului, după soluționarea contestațiilor și a cazurilor de forță majoră. Eventualele reclamaţii legate de clasament sau de participarea la eveniment se pot face în scris și depuse la cortul de premii amplasat în Piața Constituției  sau prin email, în maxim 48 de ore de la terminarea cursei. Astfel, pe scena din Piața Constituției vor fi felicitați câștigătorii din 15 octombrie pe baza unui clasament provizoriu care va fi anunțat final la 3 săptămâni post eveniment.

Premiile în bani și/sau produse, servicii vor fi plătite/oferite în maxim 8 săptămâni de la finalizarea evenimentului, timp în care vor fi soluționate eventualele contestații și se vor efectua verificările necesare.

Relansarea website-ul www.bucuresti-maraton.ro, care pe lângă design-ul grafic nou, website-ul este integral compatibil cu orice platformă (fixă sau mobila), inclusiv în ceea ce privește formularele de înscriere la cursele evenimentului.

Semnătură electronică. Începând cu această ediție, Bucharest RUNNING CLUB oferă  serviciul de semnătură electronică, cu sprijinul Namirial Group: alergătorii se pot înscrie și își pot semna declarația pe proprie răspundere electronic. Această inițiativă este luată atât pentru a ușura procesul de înscriere și a veni în întâmpinarea alergătorilor, dar și în lumina preocupărilor BRC pentru mediu, pentru a organiza un eveniment verde, cu consum minim de hârtie și resurse energetice.

Soluții fotografice pentru toate cursele de duminică. Participanții tuturor curselor care se vor desfășura duminică, 15 octombrie, vor beneficia de soluțiile fotografice, putând primi albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participanții trebuie să se autentifice pe site www.bucuresti-maraton.ro cu aceeași adresă de email de la contul de Facebook și vor primi pozele pe contul lor de FB în maxim 24 ore de la terminarea cursei. Alergătorii care beneficiază de acest serviciu sunt cei de la:  maraton Raiffeisen, Semimaraton Volkswagen, Ștafeta Scholl, Cursa 10 km Vodafone.

Valoarea totală a premiilor a crescut. Vor fi oferite 50 de premii în bani, precum şi sute de premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului, în valoare totală de 40.000 de euro.

Revista Alerg dedicată ediției a 10-a a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon are 52 pagini , tiraj dublu și un format special, astfel încât toți alergătorii participanți să o primească.

Imnul “Run!Run!”.Cu ocazia celei de-a 10-a ediții a Maratonului București, Zoli Toth, ambasador al Bucharest Marathon, a compus și va interpreta în ziua de 15 octombrie în Piața Constituției, imnul Maratonului și imnul alergătorului Bucharest Running Club : “Run!Run!”,  Zoli Toth Project feat. Robert Konstantin.

În cadrul conferinței de presă au luat cuvântul Marius Alexandru Duncă, Ministrul Tineretului și Sportului, Tomnița Florescu, Viceprimar al Municipiului București, Valeria Răcilă van Groningen, președinte BRC, Bogdan Popa, Vicepreședinte divizia Operațiuni și IT, Raiffeisen Bank, Ana Afteni,HR Manager SEE RB România, Iuliana Rusei, membru Directorat, UNIQA Asigurări, Nadia Pietreanu, Director Marketing și Strategie Dezvoltare Vânzări, UNIQA Asigurări, Daniel Mischie, CEO City Grill, Mirela Burlacu, Marketing & PR Manager, Athenee Palace Hilton, Kent Orrgren, CEO World Class România, Florin Florea, Președinte, Federația Română de Atletism, Zoli Toth, Ambasador BRC. Conferința a fost moderată de Oana Nastăse, director Bucharest RUNNING CLUB.

“Felicit organizatorii pentru implicarea susținută pentru cea de-a 10-a ediție a Maratonului București și-i încurajez pe bucureșteni să participe în număr cât mai mare. Sportul și activitatea fizică sunt cele care ne dau o stare de sănătate fizică și psihică foarte bună, ne formează spiritul de fair play și de echipă, de unitate,  spirit de care avem nevoie mai mult ca oricând. Mișcarea este cel mai bun mod de a socializa și de a ne petrece timpul liber. Ministerul Tineretului și Sportului susține și promovează activitatea fizică practicată de un număr cât mai mare de oameni, în mod constant. Recent, am desfășurat Săptămâna Europeană a Sportului sub sloganul #BeActive, eveniment care și-a propus să stimuleze cât mai mulți oameni să practice activitățile fizice în mod constant. Urez succes tuturor participanților și le reamintesc că important este să participe în număr cât mai mare.” a declarat Marius Alexandru Duncă, Ministrul Tineretului și Sportului.

Ajuns la cea de-a 8-a ediție, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 25 cauze partenere ale Raiffeisen Bank Maratonul București precum și tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de animație întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu vor fi amenajate peste 20 de puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având posibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor.

Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti-maraton.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone România, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, veți afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției. Transmisia va avea loc sâmbătă 14 octombrie, între orele 8:30 – 15:00 și duminică 15 octombrie, între orele 7:15 – 15:00.

Sponsori Maratonul București: Raiffeisen Bank-sponsor principal, Volkswagen-sponsor gold și masină oficială, adidas – sponsor tehnic, Scholl- sponsor Ștafetă, Vodafone România-Sponsor Cursa 10km și partener comunicații, Ciuc Radler-Sponsor Cursa Populară, UNIQA Asigurări-sponsor Cursa Copiilor, Mega Image- Refreshment Point Sponsor, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial, Izvorul Minunilor – apa oficială, Isostar – energizantul oficial, Persil, City Grill, Trattoria Buongiorno, World Class, Global Relocation Services, Magneziu + B Complex, Accenture, Mylan, Forumul Național de Prevenție, Alpro, Novo Nordisk, Alpro, Regina Maria. Parteneri media: TV City,  Europa fm,TVR, National TV, N24 PLus, Cartoon Network, Boomerang, Itsy Bitsy, Men’s Health, National Geographic, Casa Lux, Femeia, Femeia de azi, Sanatatea de Azi, News.ro, In Your Pocket, Media TRUST, Adevărul, Click TV, Click pentru Femei, Click Sănătate, OK Magazine, Romania-Insider.com, 4run.ro. Parteneri: Primăria Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român,ISMB, AIMS, Casa de Avocatură Jinaru, Mihai și Noțingher, Namirial Group, SMURD,Waze.

ONG-uri asociate și recomandate Raiffeisen Bank Maratonul București: Pădurea Copiilor, Organizatia Umanitara Concordia, Hope&Homes for Children Romania, Hospice Casa Speranței, Asociatia Touched Romania, Asociația Little People, United Way, Asociatia Help Autism, Salvați Copiii, Crucea Roșie Sector 1, Ajungem Mari, Special Olympics Romania, Fundația Renașterea, Asociația Aura Ion, Fundația Inocenți, Pachamama, Let’s Do it, Romania, Plantăm Fapte Bune in Romania, Asociația Câștigă Viață, Asociația The Social Incubator, Asociația Casa Ioana, Mercy Charity Boutique, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”, ATCA, Motivation România, SAMAS, Teach for Romania, Deutsche Schule Bukarest, Fundația pentru Copii Ronald McDonald, Asociația Viața Mea MMA, Fundația Olimpică Română, Light Into Europe, Alerg pentru Robert Cadar.

Citește despre Bucharest RUNNING CLUB

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*