Aproape 17.000 de alergători a X-a ediție a Maratonului București

Bucharest RUNNING CLUB anunță că aproape 17.000 de persoane (adulți și copii) au participat la cea de-a zecea ediție a Maratonului București susținut deRaiffeisen Bank, care a avut loc sâmbătă și duminică 14-15 octombrie în Piața Constituției.

Învingătorul Maratonului de 42,195 km, a fost Duncan Cheruiyot din Kenya, cronometrat cu 2h 13min 13sec, înregistrând record de traseu la Maratonul București. Acesta a fost urmat de către conaționalul său Kipkemboi Hosea pe locul doi, cu 2h 14min 19sec, și  de Gezahegn Muleta Keneni din Etiopia pe locul trei cu  2h 15min 02sec. Proba feminină de Maraton a fost câștigată de etiopianca Armaz Gelana Erba, cu timpul 2h 42min 06sec. Pozițiile următoare au fost ocupate de către  conaționala sa Zeritu Begashaw Wakjira, cu 2h 42min 20sec și românca Ana Rveronica Rodean, cu 2h 57min 37sec.

La proba semimaraton Volkswagen, românul Emanuel Trandafir a câștigat primul loc la masculin, finalizând cursa în 1h 11min 49sec, și românca Ancuța Bobocel cu un timp de 1h 12min 29sec la feminin. Cursa Ștafetă Scholl a fost încheiată pe locul întâi de către echipa MTB.MD cu timpul 2h 21min 40sec. La Cursa 10km Individual Vodafone, a fost învingător la categoria bărbați Alexandru Corneschi cu timpul  33min 03sec și de către llinca Maria Tempeanu, la categoria femei, înregistrând timpul 41min 24sec. Toți câștigătorii curselor competitive au fost felicitați pe scena din Piața Constituției pe baza unui clasament provizoriu care va fi validat și anunțat final la trei sâptămâni post eveniment, după soluționarea contestațiilor și a cazurilor de forță majora. Eventualele reclamaţii legate de clasament sau de participarea la eveniment s-au putut face în scris și depuse la cortul de premii amplasat in Piața Constituției  sau prin email, în maxim 48 de ore de la terminarea cursei.

Alături de alergătorii amatori şi profesioniști au luat startul la probele de maraton, semimaraton, ștafetă și cursa 10km individual, personalități ale vieții sociale și ale sportului românesc, alergând pentru una dintre cauzele RBBM: campionii olimpici Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu, Loredana Dinu, Alina Dumitru, Viorica Susanu, Camelia Lupașcu, realizatori TV-Mihai Rădulescu, Emma Zeicescu, Carmen Brumă, Geanina Corondan, Florentina Opriș, artiștii Chris Simion, Florin Groza,Doru Todoruț.

Cursa Copiilor UNIQA Asigurări, care a avut loc pe 14 octombrie s-a desfășurat diferențiat pe grupe de gen și vârstă. Cursele Copiilor se organizează în mod necompetitiv, prin eliminarea clasamentelor și a premiilor bazate pe clasament. La RBBM 2017 s-a desfășurat și cea de-a cincea ediție a Cursei “Jogging în scutece”, susținută de SAMAS – Sănătate pentru Mame și Sugari: 350 de părinți au alergat 900 m împingând căruciorul copilului, cu vârste cuprinse între 0-5 ani.

Federația Română de Atletism a organizat pe 15 octombrie, în cadrul RBBM Campionatul Național de Maraton , Seniori, Tineret și Juniori, masculin și feminin și Campionatul Național de Maraton pentru Veterani.

Ajuns la cea de-a opta ediție, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 32 cauze partenere ale Maratonului București precum și tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de animație întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate peste 20 de puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor.

Evenimentul a fost transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti-maraton.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/BucharestMarathon, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, s-au aflat informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției.

Au fost oferite 150 de premii în bani şi sute de premii în produse, în valoare totală de 40.000 de euro . La punctele de hidratare și împrospătare s-au consumat 40.000 de litri de apă Izvorul Minunilor, 5.000 de litri de băutura energizantă Isostar şi 4 tone de fructe oferite de Mega Image.

Evenimentul a necesitat munca a peste 700 de persoane care au lucrat la Sport Expo între 13 şi 15 octombrie, pe traseul competitiei cât şi in perioada premergătoare evenimentului. Majoritatea au fost voluntari care s-au înscris pe platforma www.voluntarinsport.ro a Bucharest RUNNING CLUB, alături de arbitri şi antrenori ai Federaţiei Române de Atletism. Au contribuit de asemenea la organizare peste 300 de angajaţi din instituţii şi administraţie publică:Jandarmeria, Poliţia Comunitară, Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor, Direcţia Învăţământ din cadrul Primariei Capitalei, ISU, Ministerul de Interne, SMURD.

Sponsori Maratonul București: Raiffeisen Bank-sponsor principal, Volkswagen-sponsor gold și masină oficială, adidas – sponsor tehnic, Scholl- sponsor Ștafetă, Vodafone România-Sponsor Cursa 10km și partener comunicații, Ciuc Radler-Sponsor Cursa Populară, UNIQA Asigurări-sponsor Cursa Copiilor, Mega Image- Refreshment Point Sponsor, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial, Izvorul Minunilor – apa oficială, Isostar – energizantul oficial, Persil, City Grill, Trattoria Buongiorno, World Class, Global Relocation Services, Magneziu + B Complex, Accenture, Mylan, Forumul Național de Prevenție, Alpro, Novo Nordisk, Alpro, Regina Maria. Parteneri media: TV City,  Europa fm,TVR, National TV, N24 PLus, Cartoon Network, Boomerang, Itsy Bitsy, Men’s Health, National Geographic, Casa Lux, Femeia, Femeia de azi, Sanatatea de Azi, News.ro, In Your Pocket, Media TRUST, Adevărul, Click TV, Click pentru Femei, Click Sănătate, OK Magazine, Romania-Insider.com, 4run.ro. Parteneri: Primăria Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român,ISMB, AIMS, Casa de Avocatură Jinaru, Mihai și Noțingher, Namirial Group, SMURD,Waze.

ONG-uri asociate și recomandate Raiffeisen Bank Maratonul București: Pădurea Copiilor,Organizatia Umanitara Concordia, Hope&Homes for Children Romania, Hospice Casa Speranței,Asociatia Touched Romania, Asociația Little People, United Way, Asociatia Help Autism, Salvați Copiii, Crucea Roșie Sector 1, 

Ajungem Mari, Special Olympics Romania ,Fundația Renașterea, Asociația Aura Ion, Fundația Inocenți, Pachamama, Let’s Do it, Romania, Plantăm Fapte Bune in Romania, Asociația Câștigă Viață, Asociația The Social Incubator,Asociația Casa Ioana,Mercy Charity Boutique, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”,ATCA, Motivation România,SAMAS, Teach for Romania,Deutsche Schule Bukarest, Fundația pentru Copii Ronald McDonald, Asociația Viața Mea MMA, Fundatia Olimpică Română, Light Into Europe, Alerg pentru Robert Cadar

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 2 ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 2 aprilie, ediția a 6-a a OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON din 13-14 mai, precum și cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 14-15 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro,  www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*