Arta iese în stradă în Piața Națiunile Unite

Foto Cristian Nistor

În lunile septembrie și octombrie, Piața Națiunile Unite s-a transformat în spațiu de întâlnire și dezbatere, dar și într-un incubator creativ ce a avut ca rezultat final revitalizarea artistică a zonei.

Cu încurajarea rezidenților, un grup de 30 de tineri și 5 artiști s-au aventurat în proiectul Utopia Urbană, în care au început să dea contur orașului lor ideal. Ideile născute în cadrul întâlnirilor din ultimele două luni au fost comprimate sub forma a patru lucrări de street art. Raimund, Mazerschi și Sweet Damage Crew proiectează prin muralele lor viziunile copiilor referitoare la viitoarele evoluții ale orașului. Cum își doresc sau cum își imaginează că se va transforma acesta.

Raid. Foto: Cristian Nistor

Astfel, Raid alege să alăture două fațete opuse ale orașului, care arată totuși ca niște frați gemeni. O personalitate haotică, aproape amenințătoare și una verde, calmă și îmbietoare.

Sergiu Georgian Mazerschi. Foto: Cristian Nistor

Mazerschi surprinde cu un oraș-colaj în culori tari, compus din elemente regăsite în desenele și picturile copiilor, pe care cei mici și cei mari deopotrivă pot crea trasee imaginare în viitor.

Sweet Damage Crew. Foto: Cristian Nistor

Orașul celor de la Sweet Damage Crew este trecut prin filtrul stilistic caracteristic artiștilor LostOptics, Recis și Cage. Ei au ales o reprezentare geometrică, purificată de surplusuri sau elemente haotice. În acest cadru, au inserat o dorință a copiilor pe care majoritatea o împărtășim, de a înlocui bannerele publicitare prezente la tot pasul, cu lucrări de artă. Astfel, marile brand-uri sunt date la o parte pentru a face loc esteticii lui Keith Harig

Dacă sunteți prin zonă, nu ezitați să faceți o scurtă plimbare pentru a admira cele mai noi intervenții artistice urbane din centrul Bucureștiului.

Utopia Urbană este un proiect realizat de Elite Art Club UNESCO și finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București ARCUB.

Parteneri: Primăria Sectorului 4, Ajungem Mari, Pictorshop

Mai multe detalii despre proiect pe: Facebook și pe site.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*