(P) 5 motive pentru care să te muți din București în Brașov

Foto: Shutterstock

Dacă ai decis că Bucureștiul a devenit mult prea agitat și aglomerat pentru gusturile tale sau pur și simplu ai început să lucrezi de acasă, iar acest lucru îți permite să îți schimbi reședința, unul dintre cele mai atractive orașe din România este Brașovul, unde ai putea să-ți regăsești liniștea. Există o mulțime de motive pentru care ai putea alege această mică urbe tipic ardelenească, dar noi ți le vom prezenta pe cele mai importante dintre acestea, care te-ar putea determina să lași capitala pentru Brașov în cel mai scurt timp. Iată care sunt acestea!

Prețuri mult mai mici

Presupunând că ai un job remote înseamnă că salariul tău ar rămâne același ca și cum ai fi în continuare în capitală. Asta înseamnă că îți rămân mai mulți bani de cheltuială decât înainte. Apartamentele de închiriat din Brașov au un preț mult mai mic decât cele din București și s-ar putea să găsești foarte multe oferte de locuințe cochete. Reduceri te preț vei avea și la cumpărăturile din supermarketuri, dar și atunci când ieși să mănânci la un restaurant sau îți petreci seara într-un club cu prietenii. Mai puțini bani cheltuiți, sume mai mari pentru pasiunile tale și timpul liber, pe care îl poți petrece mult mai bine, ținând cont că ești la o aruncătură de băț de munte.

Câțiva pași până la relaxare

Și că tot a venit vorba de asta, poziționarea geografică este un mare plus pentru Brașov. În mai puțin de o oră de când decizi că ai nevoie de un răgaz și de puțină liniște, în inima munților, poți ajunge direct pe pârtie sau într-un telescaun, admirând tot ce te înconjoară. Acesta e un mare plus dacă te gândești la știrile din trafic din perioada sărbătorilor oficiale, când Valea Prahovei se aglomerează, iar mașinile ajung să circule bară la bară. Dacă vei locui în Brașov, drumul până în Poiană sau în stațiunile de după Predeal ar fi floare la ureche. Pe lângă acestea, mai ai la dispoziție Parc Aventura, patinoarul olimpic, bazinul olimpic, dar și un complex de săli de cinema.

Curățenie

Tot din cauza agitației continue e posibil să nu fi sesizat nivelul de curățenie al Bucureștiului, care, din păcate, nu îi face cinste în majoritatea cartierelor. Este, totuși, un aspect la care cei din capitală mai au de lucrat. Incomparabil, Brașovul se află la polul opus, cu străzi curate și oameni binevoitori, care respectă mediul și țin la imaginea lor mai mult decât cei din București. Dacă ești în căutarea unui oraș în care bunul simț primează, ar trebui să alegi Brașovul ca următoare reședință a ta.

Mai multe locuri de parcare

Bucureștiul este saturat de mașini, dar doar unul din cinci autoturisme au loc de parcare. Nu se construiesc suficiente parcări noi și nici nu renunță nimeni la ideea de a avea mașină personală, astfel încât restul de patru mașini sunt nevoite să parcheze pe locuri interzise. Cifre cu adevărat îngrijorătoare, mai ales dacă ești șofer. Ca să scapi de această grijă, renunță la capitală și alege Brașovul, unde te așteaptă mai multe locuri de parcare decât ai putea avea nevoie, unul poate chiar în fața scării unde urmează să te muți.

Așadar, Brașovul este o destinație fabuloasă, nu doar pentru cei care caută un loc de vacanță, dar și pentru cei care vor să își schimbe reședința și să înceapă o viață nouă într-un oraș civilizat din România!

Sursa: Agentia Digital Workforce
Foto: Shutterstock

2 Comments

 1. Destul de dezinformator, articolul !
  Afirmații ca:
  „mai multe locuri de parcare decât ai putea avea nevoie”,”oameni binevoitori, care respectă mediul”,”oraș în care bunul simț primează”,etc. NU isi au locul în aceeași frază cu Brașovul !
  Nu stiu cum sunt preturile, fata de cele din București, însă restul afirmațiilor sunt complet neadevărate.
  Locuiesc în Brașov din momentul care m-am născut și n-am intalnit pana acum partea asta „fabuloasă” a Brașovului.

 2. Nicolae, poate ca iti lipseste termenul de comparatie, hai in Bucuresti 3 ani si pe urma poate apreciezi mai mult Brasovul.
  In rest un articol frumos dar lipseste esentialul, nimic despre locurile de munca, salarii, etc. E un aspect destul de important.
  Un alt aspect, chiriile…am studiat cateva site-uri cu anunturi de inchiriere si preturile nu sunt deloc mici, ba mi se par la fel sau peste cele din Bucuresti, un paradox avand in vedere salariile mai mici. Cand faci o analiza trebuie sa cuprinzi toate aspectele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*