(P) 4 aspecte de care să ții cont atunci când alegi camere de supraveghere

Camere de supraveghere - Seku

Sistemele de supraveghere sunt compuse din camere, DVR (Digital Video Recorder), hard disk, cabluri, sursa / alimentator și conectori. Acestea pot fi folosite pentru monitorizarea casei sau apartamentului, dar și a unui spațiu de birouri, având configurații diferite în funcție de locația în care vor fi folosite.

În funcție de necesitățile tale, îți poti configura singur sistemul de camere de supraveghere sau poți cumpăra unul gata asamblat. Dacă nu ai cunoștințe de specialitate în acest domeniu, poate fi destul de dificil să alegi produsele, specificațiile și configurația optimă pentru situația ta. În continuare, vei afla care sunt principalele caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când alegi un sistem de camere de supraveghere:

1. Numărul de camere

Unul dintre primele aspecte asupra căruia trebuie să te hotărăști în momentul în care achiziționezi un astfel de sistem este numărul camerelor de supraveghere de care ai nevoie. Știind mărimea obiectivului pe care dorești să îl supraveghezi (apartament, casă, spațiu de birouri, parcare etc), vei putea estima numărul de camere de care ai nevoie, în funcție de câte încăperi dorești să supraveghezi și din ce unghiuri vrei să surprinzi imaginile.

În ceea ce privește DVR-ul, acesta trebuie să aibă un număr de canale egal cu numărul de camere de supraveghere pe care dorești să le montezi. Dacă alegi un DVR cu 16 canale și montezi inițial numai 8 camere de supraveghere, vei putea extinde ulterior sistemul, dacă va fi nevoie de acest lucru.

2. Claritatea imaginilor

În funcție de scopul camerelor de supraveghere, poți opta pentru unele cu rezoluție mare (peste 3 megapixeli), medie (1-2 megapixeli) sau mică (600×480 pixeli). O cameră de supraveghere cu o rezoluție mare este mai costisitoare, însă va furniza imagini full HD, care se pot dovedi extrem de utile în cazul în care dorești, spre exemplu, să identifici numerele de înmatriculare ale unei mașini sau trăsăturile faciale ale unei persoane suspecte.

3. Conectivitate

Pe lângă conectarea la DVR, multe camere de supraveghere, în special cele care folosesc o tehnologie modernă, se pot conecta la internet, prin wireless. Această modalitate îți permite să vizualizezi de la distanță imaginile surprinse de sistemul de supraveghere, prin intermediul smartphone-ului, al tabletei sau al calculatorului / laptopului. Astfel, vei avea acces de oriunde din lume la imaginile filmate și, în plus, vei primi și alerte sau notificări în cazul unei situații neprevăzute.

4. Vizualizare cu infraroșu

Dacă îți dorești ca sistemul de supraveghere să surprindă imagini de calitate inclusiv pe timp de noapte, trebuie să alegi camere dotate cu infraroșu. Cele mai multe camere dotate cu LED-uri cu infraroșu pot surprinde imagini până la 60 de metri, însă există sisteme de supraveghere care ajung și la 120 de metri.

Magazinul online Seku.ro îți pune la dispoziție camere de supraveghere analogice și digitale, dar și sisteme de alarmă, de acces și pontaj, automatizări, detectoare de incendiu, interfoane, Home Use si IT&C, toate provenind de la producători renumiți la nivel mondial. În plus, beneficiezi de sfaturile specialiștilor companiei, dar și de numeroase avantaje privind transportul, livrarea și returul produselor.

Sursa, foto: Agenția Adserving Iagency

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*