De la turist la ghid, printr-o aplicație

Statuia lui Buddha la Wat Mahathat, provincia Ayutthaya, Thailanda. Foto: 123rf

O echipă de antreprenori români lansează o aplicație prin care îi ajută pe utilizatori să își creeze planuri de vacanță, să descopere locuri noi, să optimizeze costurile unei vacanţe și să obţină informații astfel încât călătoria lor să devină mai sigură și mai facilă.

 

Cum funcționează aplicația

Atunci când pleci în vacanță folosești aplicația și creezi un tur din itinerarul tău la care poţi să adaugi locații pe harta pentru punctele importante de vizitat (obiective), puncte de informare (orientare în teren și siguranță), informații despre mijloacele de transport folosite, locații de cazare, masă și alte servicii. Toate aceste puncte sunt localizate pe traseu și oferă informații despre programul de funcționare, importanța istorică, preț de intrare/cumpărare și sunt însoțite de poze. Fiecare tip de punct are iconuri și culori specifice pentru a putea fi recunoscut ușor.

La sfârșit, turul este urcat pe un server și aici se calculează statistici importante despre tur care îi ajută pe alți utilizatori să aleagă destinația potrivită pentru ei ținând cont de: costuri, durată (numărul de zile), distanță și cu ce mijloc de transport e parcursă, altitudinea minimă, maximă și totalul de urcat, tipul turului (cultural, natural sau sportiv) și multe alte informaţii utile.

Un alt criteriu important după care se poate căuta un tur este accesibilitatea, de exemplu: accesibil persoanelor în scaun cu rotile, accesibil pentru grupuri mari, accesibil cu copii până într-un an sau accesibil cu câinele. Astfel de criterii vor ajuta persoanele să își găsească destinația de vacanță potrivită pentru ei.

Aplicația Toura se adresează persoanelor active care vor să își aloce timp în concediu pentru a cunoaște o zonă, pentru a observa minunăţii culturale sau naturale, pentru a interacționa cu oamenii și pentru a cunoaște și a respecta tradițiile locale. Un tur poate fi un traseu pe munte, un traseu într-un oraș, un circuit într-o țară, o destinație de descoperit cu trenul sau, de ce nu, înconjurul lumii.

Un aspect important al proiectului este latura personală și subiectivă a fiecărui tur, reprezentată de alegerile și preferințele creatorului. Acest aspect îi conferă unicitate și autenticitate proiectului. Este un instrument de exprimare și în același timp un jurnal, este amprenta unei experiențe care poate fi împărtășită cu ceilalți.

Scopul acestor tururi este să îi ajute pe utilizatori să își creeze planuri de vacanță, să descopere locuri noi, să optimizeze costurile unei vacanţe și să obţină informații astfel încât călătoritul să devină mai sigur și mai facil. Pe măsură ce va crește interesul pentru tururile digitale, vom integra în aplicație companii cum ar fi: hoteluri şi spaţii de cazare, companii de transport (avion, tren, autobuz), site-uri de închiriat mașini, bilete de acces la muzee, etc, iar utilizatorii vor putea achiziționa pachetul respectiv cu servicii incluse direct de pe platforma noastră. Aceste servicii vor genera un venit, iar din banii câștigați și creatorii de tururi vor primi cota parte pentru valoarea adăugată furnizată prin turul creat cu aplicaţia noastră. În acest fel creatorii de tururi își vor putea susține călătoriile cu ajutorul aplicației Toura.

Echipa proiectului

Aplicația este creată de doi antreprenori români fără nicio investiție externă. Echipa este formată din Alexandru Paraschiv – programator și arhitect IT și Alina Ovesea – manager de proiect și specialist marketing. Ideea aplicației le aparține, iar pe partea de dezvoltare a aplicației de Android au colaborat cu 2 programatori: Bogdan Zurac și Mădălin Bălănescu. Toate cheltuielile legate de acest proiect au fost susținute din fonduri proprii.

“Noi credem că oricine poate să călătorească, iar aplicația Toura își propune să ii ajute pe cei care îşi doresc acest lucru prin definirea unor trasee digitale care facilitează accesul către obiective nedescoperite, prin folosirea mijloace de transport locale, printr-o mai bună planificare a duratei şi a costurilor şi multe alte instrumente pe care le-am dezvoltat.

Vrem să facem turismul mai prietenos, mai accesibil, mai ieftin, mai optim, mai sigur și să-l aducem în era tehnologiei și a telefoanelor mobile. Aplicația este disponibilă doar pentru Android deocamdată, și urmează și versiunea pentru iOS. În acest scop anunțăm că dacă există persoane interesate să ne ajute atât pe partea de dezvoltare software, cât și la marketing sau cu idei de dezvoltare a aplicației, îi așteptăm la discuție,” spun cei doi.

Până în prezent în aplicație sunt tururi disponibile create de fondatori și de câțiva colaboratori, odată cu lansarea aplicației cât mai mulți din cei care călătoresc vor putea să împărtășeasă din experiențele lor cu ceilalți folosind aplicația.

Tururile sunt disponibile pe: www.toura.eu sau în aplicația de Android disponibilă în Google Play.

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*