Gusturile Franței

Farfurii pregătite pentru Goût de France. Foto: Ambasada Franței

Pentru al patrulea an la rând, 3.000 de restaurante din 150 de țări le vor oferi clienților un meniu inspirat de gastronomia și arta de a trăi à la française. Evenimentul Goût de France este organizat la inițiativa ministrului francez pentru Europa și Afaceri Externe, cu sprijinul chef-ului Alain Ducasse. Evenimentul își propune să promoveze Franța ca destinație turistică, prin punerea în valoare a patrimoniului său gastronomic și cultural.

În acest an, în România nouă restaurante participă la Goût de France. Astfel, pe 21 martie, veți putea degusta meniuri speciale, preparate special pentru acest eveniment la: L’Atelier – l’art culinaire, Gargantua d’Oro, Golden Tulip – Victoria, Naan Food&Drink Studio, Le Bistro Française, Winestone Victoriei 37, Sabres Timișoara, Caruso TImișoara, Monsieur Joben – Sibiu.

Doamna Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România. Foto: Ambasada Franței

Goût de / Good France, eveniment internațional organizat de ministerul francez pentru Europa și Afaceri Externe, le propune restaurantelor care participă la această operațiune să le ofere invitaților lor o experiență autentică a artei de a trăi franțuzește și să aducă totodată un omagiu gastronomiei franceze și capacității sale de a inova. Valorile pe care gastronomia franceză le susține fac referire la plăcerea de a împărăși, de a sta la masă alături de familie și de prieteni, dar și la plăcerea de a savura mâncarea”, spune doamna Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România.

În acest an, pentru prima oară, operațiunea Goût de / Good France pune în valoare o anumită regiune din Franța: regiunea Nouvelle Aquitaine și, în special vinurile și băuturile spirtoase. Această regiune datorează calitatea bucătăriei sale produselor produselor tipice recunoscute prin 210 semne de identificare a calității și a originii sau a denumirilor. Aceste produse sunt rezultatul celor 85.000 de ferme agricole și fac regiunea Nouvelle Aquitaine întâia regiune gurmandă a Franței, spune doamna Marie Lucie Ghib, consilier regional pentru Afaceri Agricole.

Goût de France/Good France, o oportunitate de a promova formarea profesională

Susținerea dezvoltării restaurantelor pedagogice în liceele profesionale de specialitate din România, precum și a claselor de învățământ dual, pentru a răspunde mai bine nevoilor din ce în ce mai mari ale companiilor din domeniul turismului, reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale Ambasadei Franței, potrivit domnului Jean-Philippe Bichaud, expert tehnic internațional în domeniul învățământului profesional, pe lângă Ministerul Educației Naționale.

„Operațiunea «Goût de France/Good France» este o ocazie extraordinară de a le face cunoscută elevilor din România gastronomia franceză. Dincolo de aspectele legate de prepararea anumitor rețete, ei au ocazia să înțeleagă mai bine care sunt acele calități care transformă un bucătar într-un mare chef”, a mai spus Jean-Philippe Bichaud.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*