(P) Elevii de la British School of Bucharest se duelează în bucătărie

Simona Pope, Iustin Truță și Liviu Popescu, alături de elevii de la British School of Bucharest. Foto: PR

Astăzi este ultima zi a competiției ”So You Think You Can Cook” organizată de British School of Bucharest pentru elevii săi. Timp de trei zile, 19 copii, cu vârste cuprinse între 9-14 ani, au acceptat provocarea de a-și demonstra talentul culinar, înscriindu-se într-un concurs dedicat pasiunii lor pentru gătit!

Cei mici și-au pus îndemânarea și talentul culinar la încercare și au pregătit preparate de excepție, dorindu-și să-i impresioneze pe jurații ediției 2018 ”So You Think You Can Cook”. Simona Pope, Liviu Popescu și Iustin Truță sunt cei 3 profesioniști în arta culinară în fața cărora copiii trebuie să se prezinte cu mâncăruri gustoase și apetisante. Misiunea copiilor nu e deloc ușoară, mai ales că Liviu și Iustin au fost jurați și în prima ediție a competiției! Așteptările sunt mari, provocarea e pe măsură!  

Foto: PR

Duelul micilor bucătari se desfășoară în două runde. Pentru început, cu toții au de pregătit un preparat la alegere, pe care ei îl stăpânesc perfect și-l pot finaliza într-o oră. Gustul, aspectul și tehnica vor face diferența și astfel se vor alege finaliștii, ținând cont de grupele de vârstă (9-11 ani și 12-14 ani). Cei care trec mai departe au de pregătit fasole bătută și mini burgeri. Și cum proba desertului nu are cum să fie lăsată deoparte, jurații lansează o provocare în plus pentru elevii mai mari, între 12-14 ani: să prepare cei mai gustoși biscuiți englezești, cunoscuții Shortbread.

Copiii au acceptat provocarea și mizează pe complexitatea preparatelor lor! ”Anul trecut am terminat pe locul II. Mi-am dorit să vin din nou și să pregătesc o rețetă care-mi evidențiază mai multe calități. Sunt norocos că mi-a ieșit preparatul bine, am și un talisman norocos!”, a declarat Ștefan. O altă concurentă este încântată de sfaturile primite de la jurați: ”Am exersat mult, eram convinsă că pot face față competiției și mi-a ieșit un preparat foarte bun. Îmi plac jurații! Simona e foarte drăguță, dă sfaturi bune, la fel și Liviu și Iustin. Și colegii mei sunt drăguți, mi-au apreciat preparatul și mă încântă asta!”. 

Foto: PR

O ediție peste așteptări, cu preparate de excepție! Asta e concluzia juriului, după prima zi a competiției: ”Copiii sunt mult mai bine pregătiți față de anul trecut. La cât de mult au evoluat, pot spune că ediția din 2017 a fost ediție pilot. Mi-a atras atenția un preparat indian, foarte gustos, de altfel. Nu știu sincer ce vom face când va trebui să alegem câștigătorul, va fi dificil”, a declarat Iustin Truță. 

Liviu Popescu a fost fascinat de complexitatea preparatelor și de condimentele interesante folosite de copii. Dacă el și Iustin au fost jurați și anul trecut la  ”So You Think You Can Cook”, Simona Pope e pentru prima dată în această postură: ”N-am mai jurizat competiții pentru copii și sunt foarte plăcut surprinsă de ceea ce văd aici! Preparatele alese de ei îi pot pune în dificultate până și pe cei experimentați în bucătărie, așa că am toată aprecierea pentru acești copii. Mă bucur că trăiesc o astfel de experiență împreună cu ei!”. 

Foto: PR

Competiția ”So You Think You Can Cook” le oferă șansa elevilor de la British School of Bucharest să ia parte la o experiență unică în gastronomie. Programa britanică de învățământ pune un accent deosebit pe genul acesta de activități, pentru că, astfel, copiii își pot atinge potențialul maxim de dezvoltare, atât academic, cât și social și personal. În acest sens, școala le oferă studenților săi peste 100 de activități extrașcolare pentru care pot opta în anul academic în curs. 

Mai multe detalii despre British School of Bucharest puteți regăsi pe site-ul oficial: www.britishschool.ro.

Sursa, foto: PR

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*