(P) Locuri superbe din România unde merită să îți cumperi o casă de vacanță

Foto: Shutterstock.com

Concediile sunt perioadele cele mai așteptate din an și, de foarte multe ori, nici nu se încheie zilele noastre libere, că ne facem deja planuri pentru următoarea ieșire. Cel mai probabil, nu există nicio persoană care să spună că nu visează la vacanțe, la ieșiri cu prietenii în afara orașului și la zile de odihnă departe de rutina zilnică. Până la urmă, nici nu mai contează locul în care ajungem atâta timp cât avem oameni dragi alături, cu care să ne petrecem clipe memorabile. Dacă îți place să pleci des la munte ori la mare în scurte escapade, poate că ar fi o idee foarte bună să treci la următorul nivel și să îți cumperi o casă de vacanță, într-un loc din România de care te-ai îndrăgostit.

Care sunt locurile cele mai potrivite din țară pentru o astfel de investiție și unde ți-ai putea organiza concedii relaxante, în intimitatea creată pe gustul tău, îți vom prezenta în cele ce urmează.

O casă în Ardeal

Zona Ardealului este una din cele mai primitoare în care vei ajunge vreodată. Oamenii din această parte a țării au în sânge ospitalitatea și sunt în stare să renunțe la propriul confort, ca să le fie celorlalți bine. Vei găsi toate acestea împletite perfect cu peisaje impresionante, cu sate păstrate cu sfințenie ca acum sute de ani, cu liniștea și o bucătărie locală de te lingi pe degete. Iar dacă ești în căutarea unui loc mai accesibil și nu foarte departe de un oraș, poate că centrul țării ar fi o zonă ideală pentru tine și vacanțele tale perfecte. Consultă ofertele cu case de vânzare în Sibiu, un oraș echilibrat și gata să mai „înfieze” o persoană îndrăgostită de munte, civilizație, istorie și bun-simț, așa cum ești și tu.

O casă la malul mării

Marea este un loc în care poți uita de tine, între un răsărit spectaculos și o sesiune de aerosoli. Și pentru că România este o țară binecuvântată cu mai toate formele de relief, deschiderea pe care o avem la Marea Neagră este chiar generoasă. Dacă nu mai ești mulțumit de prețurile practicate de cei din industria hotelieră de pe litoralul românesc, caută o casă unde să poți gusta din tot ceea ce îți oferă marea, dar folosind propriile tale reguli. Nu îți trebuie un spațiu mare pentru un confort ridicat, ci trebuie să cauți atent în anunțurile imobiliare pe cel care se apropie cât mai mult de idealul tău. Iar dacă o casă ar fi prea mult pentru nevoile tale, te poți uita după un apartament sau chiar o garsonieră cât mai aproape de malul mării, în Constanța, Năvodari, 2 Mai sau Mangalia.

O casă în inima munților

Muntele a reprezentat dintotdeauna un magnet pentru cei aflați în căutarea unei energii aparte. Departe de zgomot și mustind de natură, orașul Gura Humorului ar putea fi ideal pentru a găzdui casa ta de vacanță. Deși a fost încadrată ca stațiune turistică, prețurile zonei nu sunt la fel de piperate ca ale celor de pe Valea Prahovei, așa că ai de unde alege. Mai mult decât atât, orașul din județul Suceava este o combinație perfectă între vechi și nou, pentru că localnicii au păstrat aerul de odininioară, dar urbea s-a dezvoltat în ritm cu cerințele turiștilor. Astfel, a apărut în zonă o pârtie profesionistă de ski, mai multe spații de agrement, restaurante și magazine. Fiind așezat la doar 36 de kilometri de reședința de județ, Gura Humorului nu este nicidecum un oraș rupt de lume sau unul în care să te plictisești.

Acestea sunt doar trei sugestii de locuri din România unde ai putea să-ți cumperi o casă de vacanță, unde, de câte ori vrei pe an, poți da un restart sufletului. Ție unde ți-ar plăcea să-ți petreci concediile, fără să plătești cazarea?

Sursa: Digital workforce
Foto: Shutterstock.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*