(P) Top 3 preparate românești în preferințele străinilor

Foto: PR

Mâncarea tradițional românească este prin definiție bucuria papilelor gustative la fiecare înghițitură. Ea reprezintă tentație pentru orice degustător care are un apetit pentru porții mari și suculente. Ingredientul principal este carnea, iar asta face din fiecare preparat în parte, o rețeta specifică ce poate fi gătită după particularitățile fiecărei zone în parte.

Pe lângă tradiții și obiceiuri, poporul român asumă fiecare sărbătoare așa cum se cuvine, așa că pe lângă cutumele moștenite, mâncarea gătită cu dragoste este întotdeauna abundentă și delicioasă. Tocmai din acest motiv, din ce în ce mai mulți străini care calcă pe meleaguri românești, acceptă să deguste din minunatele preparate, făcând în același timp și un tur al multiculturalității gastronomice.

Iata mai jos cele mai apreciate preparate ce au primit note maxime din partea străinilor care frecventează țara noastră:

Ciolan de porc cu varza se situează fruntaș în topul alegerilor. Carnea de porc este folosită atât în aperitive, cât și la preătirea altor rețete cu renume (sarmale, chiftele și alte tocănițe). Și chiar dacă acestea variază în funcție de regiune, oriunde ai merge pe teritoriul României îți va fi recomandat minunatul ciolan servit pe pat de varză, atât de popular. Deliciosul preparat poate fi servit cu mămăliguță și ardei iute, deci putem afirma cu certitudine că este unul dintre cele mai solicitate.

Foto: PR

Nu știm cât și cum se laudă alții cu supele creme sau diversele consommeuri, dar ciorba de vacuta este un deliciu autohton. Bucătarii se întrec chiar și la noi prin felurite rețete, dar minunata ciorbă reprezintă în proporție majoritară, cam prima opțiune în meniurile de prânz și nu numai. Ciorba este un tip distinct de “supă românească” la care se adaugă pentru acrire: oțet, zeamă de varză sau în unele regiuni (struguri necopți striviți, ce poarta denumirea de aguridă). Ea poate fi servită suplimentar cu smântână și ardei iute proaspăt sau murat. Acest fel de ciorbă este printre cele mai tradiționale feluri și poate constitui uneori antidotul perfect împotriva mahmurelii.

Foto: PR

Cum să traversezi România și să nu fi auzit de carnatii de Plescoi? Ei provin din localitatea care le poartă și numele, din județul Buzău, iar istoria pomenește de rețetele proprii ale haiducilor din zonă. Subțiri, cu aromă fină, preponderentă din carnea de oaie, și totuși, foarte condimentați, aceștia împacă până și gusturile celor mai mari pofticioși. Cu origini bine înrădăcinate în istoria locurilor, mândria culinară a buzoienilor combină condimente variate, astfel încât pregătirea cărnii era un obicei (a)dus și transmis din generație în generație.

În meniurile restaurantelor, cârnații se bucură de sețiuni dedicate, ceea ce demonstrează că sunt un preparat cu mare trecere la public și foarte solicitat.

Aflată la confluența mai multor origini (turcești, grecești, rusești, basarabene, sârbești), mâncarea românească este prin esență foarte diversificată. Totodată grea și cu mare consistență în carne și carbohidrați, ea are se bucură de cerere și apreciere în rândul străinilor care ne vizitează țara. Meniul românesc împacă multe gusturi, așadar nu este complicat să se găsească cel puțin un fel care să fie conform preferințelor. Porțiile depășesc așteptările, iar toți cei care au gustat măcar o dată din bunătățile țării dau mai departe recomandări de valoare și demne de luat în seama.

Sursa: Digital Workforce

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*