Vernisaj: Salonul Național de Fotografie „Fotogeografica 2018”

Miercuri, 9 mai 2018, începând cu ora 18:30, are loc vernisajul Salonului Național de Fotografie „FOTOGEOGRAFICA 2018”, în Foaierul Media a Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București.

Cu acest prilej va fi lansat şi catalogul Fotogeografica 2018, ce va conţine, pe lângă fotografiile premiate pe cele trei secţiuni: patrimoniu cultural, peisaj natural și wildlife, şi cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului.

Salonul este deschis spre vizitare în perioada 9 – 25 mai 2018 şi reuneşte o selecție dintr-un numar de peste 1500 de fotografii, înscrise de cei 217 participanţi din toata ţara. Concomitent vor avea loc o serie de evenimente complementare cu teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, ateliere foto și activități de conștientizare publică.

Fotogeografica este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor românești. 

Evenimentul special, organizat de Ziua Independeței de Stat a României și Ziua Europei, este dedicat Centenarului Marii Uniri.

Despre Fotogeografica

Timp de două decenii Fotogeografica a devenit o instituție care descoperă tineri și pasionați de arta fotografică, dintre care mulți devin artiști fotografi de clasă. Talentul lor a făcut posibilă publicarea unor articole despre natura sălbatică, specii remarcabile, peisaje surprinzătoare, farmecul încă puțin alterat al lumii satului de munte. În acest fel, unii dintre ei au ajuns cunoscuți pe plan internațional ca ambasadori ai unei Românii pline de farmec.

Proiectul se derulează sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, cu suportul deosebit al Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București.

Parteneri: National Geographic Romania, Zitec, Universitatea din Bucureşti-Facultatea de Geografie, Radio Romania Bucureşti Fm, România Salbatica, Epson Romania, UNESCO ProNatura, Clubul Studenţesc de Artă Fotografică București, Insight Photo Studio, Fotoclub Orizont Sibiu, Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni, Clubul Fotografilor Iași, Asociația Spelogica Sfinx, DJST Sibiu, Asociația Adevărații Veloprieteni, Cercetaşii României-Centrul Local Sf. Nicolae.

Sursa, foto: PR

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*