Începe Salonul de Știință al Școlilor

Pe 9 mai, de Ziua Europei, ASUR vă invită la o nouă ediție a Salonului de Știință al Școlilor. Evenimentul se va desfășura la Muzeul Național de Geologie, între orele 10:00-13:00, grupurile școlare organizate având intrarea gratuită.

În cadrul Salonului, echipe de elevi aflați sub coordonarea profesorilor de științe vă așteaptă cu experimente și demonstrații ce ilustrează teme din curricula școlară. Copiii care vizitează Salonul de Știință vor avea ocazia să învețe lucruri interesante și utile de la alți copii.

”Lumea se află în pragul unei noi revoluții, iar schimbarea se petrece chiar acum, în fața ochilor noștri. Copiii percep cel mai bine această schimbare, și tocmai din acest motiv curiozitatea și interesul pentru știință trebuie încurajate. Dorim ca prin Salonul de Știință al Școlilor să oferim o oportunitate inedită de învățare atât pentru copiii care participă ca expozanți și care au ocazia să povestească despre pasiunea lor pentru știință, dar mai ales pentru copiii care vizitează salonul și au ocazia să învețe noțiuni de fizică, chimie și biologie de la niște ‘cercetători’ care le sunt apropiați ca vârstă.” a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.

În cadrul Salonului se vor desfășura și trei ateliere interactive de chimie ChemGeneration, destinate elevilor de liceu. Acestea sunt organizate în parteneriat cu profesorii și studenții Facultății de Chimie Aplicată din UPB și cu sprijinul BASF România.

Tot cu această ocazie vom expune şi MOBEE – Expoziția mobilă despre cutremure. Expoziția este dezvoltată de Institutul Național de Fizică a Pământului (INFP) și oferă o multitudine de informații, prin intermediul tehnologiilor moderne, a exponatelor, activităților interactive și a interacțiunii cu oamenii de știință de la INFP.

Iar ca o surpriză plăcută din partea Muzeului de Geologie, grupurile școlare care vizitează Salonul pot vizita gratuit (cu programare prealabilă) și expoziția permanentă a Muzeului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*