Incursiune culturală în Patrimoniul UNESCO din România

Foto: PR

Programul educațional „Țara ta, tradiția ta” își propune promovarea și transmiterea valorilor culturale, a tradițiilor și obiceiurilor autentice către tânăra generație, pentru a îi oferi repere sigure în consolidarea identității culturale. 

Prima ediție a avut loc în 2017, când peste 4.500 de elevi din școlile din București au participat în mod activ la sesiunile dedicate organizate. Începând cu anul 2018, programul beneficiază de patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Ediția 2018 se derulează în perioada mai-iunie a.c. în Cluj-Napoca, Alba Iulia, Brașov, Timișoara, Brăila, Suceava, Iași și București și reunește elevi din clasele V-VIII din peste 60 de școli înscrise în program.

Foto: PR

Programului “Țara ta, tradiția ta” include 7 orașe din țară pentru a permite astfel unui număr cât mai mare de elevi să beneficieze de o incursiune culturală unică în lumea fascinantă a Patrimoniului UNESCO din România.

Sesiunile îmbină elementele teoretice cu cele practice pentru a stârni interesul celor mici într-o manieră atractivă și interactivă. Astfel, fiecare întâlnire cu elevii este structurată în două părți – Ora de patrimoniu – prezentare multimedia, interactivă a 16 obiective UNESCO din România și Atelierele practice, în cadrul cărora cei mici experimentează bogata moștenire rurală și artistică din România. Structura, activitățile și materialele educaționale sunt dezvoltate în armonie cu așteptările și capacitatea de asimilare a elevilor.

“Cea de-a doua ediție a programului educațional “Țara ta, tradiția ta” are o arie de cuprindere semnificativ mărită față de ediția precedentă. Acest fapt remarcabil îl datorăm, pe de o parte, organizatorilor primei ediții cât și, pe de altă parte, interesului major manifestat de elevi și cadre didactice pentru cunoașterea și recunoașterea valorilor de patrimoniu ale României incluse până în prezent în Patrimoniul Mondial al UNESCO.

Mă refer în acest context la principalul organizator, Bancpost, dar și la Ministerul Educației Naționale și Asociația Gaspar, Baltasar & Melchior, cărora le mulțumesc pentru inițiative și eforturile depuse. Asocierea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO la această manifestare este onorantă pentru noi și are semnificația unui parteneriat viabil pentru cauza nobilă a cunoașterii și respectului față de valorile culturale și naturale perene ale României,” spune Ani Matei, Secretar – General, Comisia Națională a României pentru UNESCO.

Programul educațional „Țara ta, tradiția ta” este inițiat de Bancpost în parteneriat cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, Ministerul Educației Naționale și Asociația Gaspar, Baltasar & Melchior.

Sursa, foto: PR

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*