Haidook Summer Fest, a treia ediție

Denis Ștefan și calul Uma. Foto: Cătălin Nenciu

Spectacol, adrenalină, relaxare și un peisaj de basm! Cele mai electrizante show-uri de cascadorie ecvestră își dau întâlnire timp de 3 zile la rând, în zilele de 15, 16 și 17 iunie în locul numit Vârf la In (Crucea Runcu),  Comuna Runcu (judet Dâmbovița) la cea de-a treia ediție a Haidook Summer Fest. 

Haiduci moderni readuc în actualitate legenda haiducului Radu Anghel și poveștile cu comori ascunse ale masivului Leaota și le transpun în “arena” hipică prin momente intense de dresură cu cai, demonstrații de artă a călăriei, competiții ecvestre, dresaj natural, Voltije și Djighit. 

Cai Haflinger la Haidook Summer Fest. Foto: Cătălin Nenciu
Foto: Carmina Nițescu

Invitat special în acest an este, pentru a treia oară consecutiv, maestrul Miron Bococi, maramureșean de fel dar stabilit în Barcelona, vrăjitorul de cai, cum este supranumit, vine la Haidook Summer Fest pentru a crea magie ecvestră. Prin tehnici “nemaivăzute și nemaiauzite”, el va vrăji caii Feeling, Bruce si Talisman să danseze într-un spectacol unic. Mare iubitor de cai, actorul Denis Ștefan, vine în fața publicului cu un spectacol inedit de dresaj natural alături de Uma, calul pe care l-a salvat și îmblânzit cu multă atenție, răbdare și antrenament.

După ce a dublat actori celebri din filmele “Cold Mountain” sau “Cei trei mușchetari” Vali Vasilescu, unul dintre cei mai renumiți cascadori din România, va prezenta alături de compania sa de teatru, “Basme cu Cai”, cea mai nouă punere  în scenă a poveștii Baba Samca, un basm realizat filmic, care va face cunoștință publicului nostru cu mitologia românească. 

Prima zi a evenimentului Haidook Summer Fest, 15 iunie 2018, va fi dedicată pasionaților și practicanților de călărie care își vor demonstra abilitățile în prima etapă a concursului de Working Equitation.  Această primă zi a concursului se va axa pe disciplina dresajului. În plus, cei prezenți vor asista la o serie de antrenamente ale artiștilor care vor performa în arenă în zilele de sâmbătă și duminică.

Foto: Carmina Nițescu
Haidook Summer Fest. Foto Cătălin Nenciu

Cea de-a doua zi, 16 iunie 2018, va fi ziua în care Răzvan Popescu și Flick Domnu’ Rimă, gazdele evenimentului vor da startul demonstrațiilor ecvestre. Ei îi vor binedispune pe cei prezenți cu rime inspirate și povești culese din rândul localnicilor despre haiducie. Este ziua în care vom vedea în acțiune mari maeștri ai momentului, printre care și Miron Bococi și Denis Ștefan. Ei ne vor delecta cu eleganța dansului ecvestru și în același timp ne vor ține cu sufletul la gură în momente spectaculoase cu acrobații și cascadorii călare. Cu această ocazie spectatorii vor descoperi Djighit-ul, reprezentat de o serie de acrobații ecvestre inspirate din tehnica mongolă de călărie, păstrate de pe vremea lui Genghis Khan.

În același timp, sâmbătă concursul de Working Equitation va continua cu proba de îndemânare.

Ziua de duminică, 17 iunie 2018, va fi dedicată copiilor. Programul va cuprinde demonstrații de Voltije, gimnastică pe spinarea calului aflat în mișcare la lonjă, aduse în arenă de Asociația Bate Șaua, urmate de un moment dedicat atelajelor trase de ponei, și de un nou moment marca Miron Bococi. Ziua și festivalul se vor încheia cum se cuvine, cu un basm autentic românesc pus în scenă de Basme cu Cai. Ziua va marca și finalul competiției de Working Equitation, prin de festivitatea de decernare a premiilor.

Volteo cu Miron Bococi. Foto: Cătălin Nenciu
Foto: Carmina Nițescu

În plus, sâmbătă și duminică, participanții la festival vor avea parte de diverse activități, de la atelierele pentru copii și plimbări călare, la jocuri și concursuri. Bineînțeles, nu vor lipsi nici ceaunele cu mâncare aburindă, băuturile reci, lenevitul pe baloți la soare și aruncatul cu privirea în zarea albastră.

Noutăți despre eveniment găsești aici:

Organizatori, parteneri și sponsori:

Evenimentul este organizat de Asociația Ride Wild Carpathia în parteneriat cu Federația Română de Turism Ecvestru.

Cu sprijinul: Primăriei și Consiliului Local Runcu, Consiliului Județean Dâmbovița, Art & Craft 

Sponsori:

Standard Business Legal&Tax

Heidelberg Cement Romania

Partener ospitalitate: 

Potcoava Mountain Hideaway

Parteneri media: 

Radio ZU – partener principal

National Geographic, Radio România Cultural, Familia Hai Hui, Țărăncuța Urbană, Calatorii de Weekend, Florina Badea, Travel with a Smile, Turism Market

Festivalul este dedicat atât iubitorilor de cai, familiilor cu copii cât și tuturor celor aflați în căutare de activități în natură.

Sursa: PR

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*