(P) 3 Smoked Olives Island Festival, festivalul care unește pasiunea pentru muzică și dragostea pentru natură

Foto: Facebook / Instagram 3 Smoked Olives Island Festival

Peste 4000 de oameni sunt așteptați între 25 și 30 iulie la cea de-a șasea ediție a 3 Smoked Olives Island Festival, singurul festival de muzică electronică din România care are loc pe o insulă și care promovează grija și responsabilitatea față de natură.

Timp de cinci zile tineri din România și din Europa vor petrece pe insula festivalului situată pe Dunăre, departe de agitația orașului, la granița dintre România și Bulgaria, mai exact, în apropierea punctului de trecere cu bacul dintre Călărași și Silistra, comuna Ostrov. Insula beneficiază de o plajă întinsă și de pădure unde cei prezenți pot campa gratuit pe perioada evenimentului. 

Foto: Facebook / Instagram 3 Smoked Olives Island Festival
Foto: Facebook / Instagram 3 Smoked Olives Island Festival

Paiele de plastic sunt interzise pe insulă

Anul acesta festivalul se alătură mișcării internaționale #BeatPlasticPollution inițiată de Organizația Națiunilor Unite, în contextul în care poluarea cu plastic a mediului reprezintă una dintre cele mai grave amenințări la adresa ecosistemelor naturale. Festivalurile de muzică generează o cantitate importantă de deșeuri, inclusiv de plastic, așă ca angajamentul luat în acest an reprezintă o nouă direcție de acțiune pentru festival și anume protejarea naturii. În acest context utilizarea paielor de plastic va fi interzisă pe insulă, tacâmurile urmând să fie produse din materiale biodegradabile.

Celelalte deșeuri rezultate în urma evenimentului, precum sticlă și metal, vor fi colectate și prelucrate de un procesator local din Călărași. Anual la nivel mondial se produc peste 300 de milioane de tone de plastic, echivalentul greutății întregii populații de pe Pământ. Mai mult, cercetătorii din cadrul ONU, au estimat că din anul 1950 și până în prezent peste 8,3 miliarde de tone plastic au fost produse și că peste 60% din această cantitate a ajuns în mediul natural, afectând milioane de specii de plante și animale.

Foto: Facebook / Instagram 3 Smoked Olives Island Festival
Foto: Facebook / Instagram 3 Smoked Olives Island Festival

Festivalul, o comunitate a celor care iubesc natura și muzica

Aflată departe de agitația marilor orașe, insula de pe Dunăre, dar și festivalul în sine, sunt un magnet pentru iubitorii de natură și de muzică. Pornit acum opt ani ca o ieșire în natură a unui grup de prieteni festivalul a evoluat în momentul de față la un eveniment în sine, cu mai multe scene, artiști consacrați și o pasiune puternică pentru natură.

Insulele de pe Dunăre, peste 40 la număr doar în România, cunoscute și sub numele de ostroave, sunt adevărate sanctuare naturale, festivalul acordând o atenție deosebită protejării spațiului natural. Ediția din acest an vine cu mult mai multe noutăți, printre care colectarea selectivă a deșeurilor generate în urma evenimentului și implicarea celor prezenți în activități cu privire la reducerea amprentei de carbon asupra mediului, energie regenerabilă, reciclare și compost.

Foto: Facebook / Instagram 3 Smoked Olives Island Festival
Foto: Facebook / Instagram 3 Smoked Olives Island Festival

Ce poți face pe insula de pe Dunăre?

Cei prezenți la festival vor avea parte de un program divers plin de natură și aventură pe perioada celor cinci zile de eveniment. Pe lângă muzica care va anima serile de vară, oamenii vor putea face yoga sau se pot plimba cu barca pe Dunăre, într-un decor natural, idilic. Cei mai curajoși pot încerca wakeboard, pentru un plus de adrenalină. Pe lângă acestea, insularii vor putea fi martori a unui spectacol astronomic unic, o ploaie de meteoriți denumită Delta Aquariid, care atinge vârful culminant în timpul petrecerii de sâmbătă 28 iulie. De asemenea unul dintre cele mai așteptate momente de către cinefilii de pe insulă, îl reprezintă proiecțiile de film documentar din cadrul One World România, cel mai mare festival de acest gen din România.

Foto: Facebook / Instagram 3 Smoked Olives Island Festival
Foto: Facebook / Instagram 3 Smoked Olives Island Festival

Mâncarea și cazarea pe insulă

O parte din mâncarea de pe insulă este asigurată de restaurantul Simbio din București, sub conceptul de Simbio pe Roti și include o gamă diversă pentru toate gusturile, de la hot dogs și burgeri, până la produse vegane, dar și faimoasa ghimbirată, rețetă proprie a celor de la Simbio. 

Cazarea se face la cort pe insulă sau la unitățile de cazare din apropierea acesteia. Corturile pot fi și inchiriate de la organizatori la prețul de 50 lei / noapte, acestea incluzând două pături și saci de dormit. Cei interesați pot solicita informații suplimentare la [email protected]. Prețul biletelor variază între 45 și 55 de euro, preț care include taxa de intrare, costul unui transfer dus-întors cu barca și eco-taxă. Accesul este permis doar persoanelor peste 21 de ani.

Înregistrarea pentru festival se face pe: https://3sof.com/become-an-islander

Sursa, foto: Facebook / Instagram 3 Smoked Olives Island Festival

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*