În ajun de DHL Carpahian Marathon

DHL Carpathian Marathon 2018 este SOLD OUT. Peste 140 de persoane din echipa de organizare vor fi prezente pe traseu și la zona de start, sâmbătă, la Cheile Grădiștei – Fundata. S-au investit 5.000 de ore de pregătire pentru a le asigura alergătorilor o experiență de neegalat!

Sâmbătă, 16 iunie, se dă startul uneia dintre cele mai așteptate competiții de alergare montană din România: 98% pe cărări de munte, doar 2% pe asfalt! DHL Carpathian Marathon are loc sâmbătă, 16 iunie 2018, la complexul Cheile Grădiștei – Fundata, și îi așteaptă pe toți pasionații de mișcare să se bucure de o experiență de neegalat, în inima uneia dintre cele mai sălbatice regiuni din Europa, munții Carpați.

Ne bucurăm să anunțăm că toate locurile disponibile în concurs au fost ocupate, iar evenimentul este SOLD OUT! Aproape 1.500 de alergători, adulți și copii, au dat curs invitației de a participa la o competiție deosebită, cu o atmosferă energizantă, dar și de a lupta pentru visurile sportivilor paralimpici români, cauza pe care DHL Carpathian Marathon o susține pentru al patrulea an consecutiv, sub îndemnul: ”Descoperă noi orizonturi. Dă valoare cursei tale!”. Toate fondurile încasate din acest eveniment vor fi donate Comitetului Național Paralimpic.

Participanții vor lua startul pe 16 iunie la ora 10:00 din Race Village, amenajat la complexul Cheile Grădiștei – Fundata, în județul Brașov, și se vor bucura de alergare pe trasee de 42 km, 21 km și 7 km – ștafetă, dar și pe distanțe mai scurte, în cursele dedicate copiilor. Fundata, străjuită de munții Bucegi și Piatra Craiului, este localitatea situată la cea mai mare înălțime din țară, respectiv la 1360 metri, și se spune că aerul este cel mai curat aici. Astfel, participanții vor avea parte de o adevărată experiență sportivă în natură, bucurându-se de priveliștile superbe și de traseele spectaculoase.

Au fost depuse mai bine de 5.000 de ore de muncă și implicate peste 50 de autovehicule, camioane și ATV-uri pentru implementarea ediției a IX-a a DHL Carpathian Marathon. Rutele traversează zone unice, abordate în premieră de o competiție de alergare montană în România, unele dintre ele nefiind explorate nici de cei mai experimentați sportivi.

„Sunt nerăbdător să particip din nou în această minunată experiență, să alerg la ștafetă, și sper ca toți participanții să fie la fel de entuziaști ca mine! Cu siguranță cu toții trebuie să fim recunoscători că suntem parte a acestui eveniment, că alergăm și că facem ca eforturile noastre să conteze, pentru că astfel contribuim la performanța sportivilor paralimpici români, cauza socială a evenimentului! În momentul de față, aproape 1.500 de participanți s-au alăturat acestei experiențe unice, de neuitat. Este un eveniment cu tradiție, cu mare potențial, cu oameni uimitori, care au acceptat această provocare, și cred că tot ceea ce trebuie să facem este să ne bucurăm, pur și simplu, de această experiență! Ne vedem la linia de start, sâmbătă, la Cheile Grădiștei!”, a declarat Daniel Kearvell, Director General DHL Express România.

Reamintim că pregătirea tuturor participanților pentru acest tip de eveniment este esențială. Fiecare alergător trebuie să acorde o atenție sporită stării sale fizice, detaliilor tehnice, cu privire la zona de Start / Finish, de pe traseu, dar și echipamentului de alergare necesar într-o astfel de cursă montană. Toți concurenții vor putea participa la sesiunea de încălzire dinaintea cursei și vor avea acces la punctele de alimentare și de nutriție pe durata evenimentului, amenajate atât în Race Village, cât și pe trasee.

Toate informațiile despre DHL Carpathian Marathon, servicii și logistică se regăsesc în Race Guide-ul competiției, publicat pe pagina oficială a concursului. Pentru o experiență memorabilă și în siguranță, alergătorii sunt invitați să-l descarce și să-l citească cu 2 zile înainte de startul evenimentului, accesând link-ul: https://www.maratondhl.ro/antrenament-nutritie-alergare.

La ediția din 2018 ne bucurăm de susținerea oferită de sportivi de excepție și de persoane publice, printre care Gabriela Szabo, Andreea Răducan, Constantina Diță, Miodrag Belodedici,  Sonia Argint Ionescu, Chef Simona Pope, Eli Roman, Dragoș Bucurenci, nutriționistul Șerban Damian, Andrei Roșu, Marian Drăgulescu. Cu o parte dintre ei ne vom întâlni la linia de start, pe 16 iunie, la Cheile Grădiștei – Fundata! Sonia Argint Ionescu și soțul ei, Horațiu, vor participa în proba de ștafetă, făcând echipă cu Daniel Kearvell. Tot la ștafetă va concura și Andrei Roșu, într-o echipă de 6 persoane, iar nutriționistul Șerban Damian și Chef Simona Pope vor alerga în cursa de Semimaraton. Andreea Răducan și Gabriela Szabo vor fi prezente la zona de Start / Finish pentru a-i susține și încuraja pe concurenți pentru eforturile depuse.

Și pentru că puterea exemplului este esențială, sportivii paralimpici vor concura în proba de ștafetă. Abel Ciorap, Florin Crăciun și Mihai Vitan sunt cei trei atleți care vor demonstra ce înseamnă să crezi, să lupți și să dorești să îți îndeplinești un vis măreț, prin muncă, determinare și o ambiție uimitoare!

În plus, pentru a-i cunoaște îndeaproape pe acești sportivi extraordinari și pentru a vedea și o serie de demonstrații realizate de ei, toți participanții la DHL Carpathian Marathon 2018 vor putea lua parte sâmbătă la activitățile dedicatei Zilei Sportului Paralimpic, desfășurate în aceeași locație. Tenis în scaun cu rotile, tenis de masă, goalball, tir cu arcul și atletism sunt cele 5 discipline pentru care 18 sportivi paralimpici vor oferi demonstrații, pe parcursul a câte 20 de minute. Cei prezenți vor putea urmări aceste activități, interacționa cu sportivii și participa la activitățile desfășurate. Scopul este de a conștientiza că sportivii paralimpici sunt capabili de performanțe extraordinare, la fel ca oricare dintre cei pasionați de mișcare.

Ediția 2018 a DHL Carpathian Marathon este organizată de DHL Express România în parteneriat cu MPG România. MPG este lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate participanților amatori, cu o experiență semnificativă care include organizarea a peste 4.700 de evenimente sportive.

Evenimentul este susținut de Mega Image, în calitate de sponsor oficial, și de sponsorii Medlife, Canon, Generali, Gatorade, Duracell, GoldNutrition și Salomon. Competiția este sprijinită de suporterii Coty, Aqua Carpatica, Running Warehouse Europe, Cheile Grădiștei – Fundata, Heidi, BMW, Danone, Bono, Barilla, Terrabisco, Terapie prin mișcare și Easy Plast. Cursele dedicate copiilor beneficiază de suportul Băncii Transilvania, în calitate de sponsor oficial, și al sponsorilor Boomerang și Danonino. Companiile Bachmann, iNes, Canon, Anita, Wunderman, Polach Logistics & Transport și Vora Invest susțin echipele de voluntari care aleargă pentru cauza evenimentului.

Dorim să le transmitem mulțumiri autorităților: Ministerul Tineretului și Sportului, Romsilva, Administrația Parcul Natural Bucegi, Administrația Parcul Național Piatra Craiului, Fundația Conservation Carpathia, SALVAMONT România, Consiliul Județean Brașov și Convenția Carpatica – Centrul pentru România pentru suportul și facilitățile oferite evenimentului, dar și RoClub Maraton, Superfit și evenimentului partener, Bucharest International 10K.

Le mulțumim partenerilor media care s-au alăturat evenimentului și ne sprijină în campania de promovare: Radio ZU, Adrenallina, Agerpres, Brașov TV, Alerg.ro, Auto Bild, Avantaje, Libertatea, Business Cover, Business Review, Men’s Health, Nine O’ Clock, OZB, Romania-Insider.com, Running Mag, Sunt-în-formă.ro și 4run.ro.

Toate informațiile despre DHL Carpathian Marathon 2018 sunt disponibile pe pagina oficială www.maratondhl.ro și vă ținem la curent cu veștile pe pagina Facebook DHL Maraton.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*