(P) Începe UNDERCLOUD

Miercuri, 22 august, începe cea de-a XI-a ediție a festivalului de teatru independent UNDERCLOUD!

Cel mai important festival dedicat teatrului independent din România, se întoarce cu cea de-a XI-a ediţie între 22-31 august. Festivalul va aduce pe scenele de la ARCUB unele dintre cele mai renumite companii de teatru contemporan din România, Anglia, Franţa, Portugalia, Polonia, Israel şi Hong Kong. De asemenea, menţionăm şi participarea unor nume româneşti mai puţin cunoscute la noi în ţară, dar care şi-au creat un renume peste hotare – Simona Măicănescu şi Romulus Neagu.

Artişti români care fac performanţă în străinătate
Festivalul va fi deshis de one-woman show-ul „The Fever”, cu actriţa Simona Măicănescu, stabilită de peste 20 de ani în Franţa. Spectacolul este unul internaţional şi se va juca atât în limba engleză (22 august, ora 19:00), cât şi în franceză (23 august, ora 19:00).

Un alt artist român care şi-a câştigat renumele internaţional este dansatorul şi coregraful Romulus Neagu. Acesta va susţine, tot în prima zi, performance-ul Stretto (22 august, 20:30). Spectacolul îmbină trei modalităţi de exprimare diferite, adică teatrul, dansul şi artele vizuale.

Anul acesta am introdus 2 secțiuni noi: dans și performance
Pe 24 august veţi putea urmări performance-ul londonez Victory Over The Sun, bazat pe spectacolul omonim din 1913 care la momentul lansării a schimbat arta de avangardă din Rusia.
Pe de altă parte, secţiunea performance include spectacole precum: Homo Love, Nok !Nok ! şi Institute of Change. UNDERCLOUD aduce şi un spectacol care iese din tipare, dar mai ales din spaţiile hanului Gabroveni -„În doi”, în regia lui Alexandru Nagy, pe textul dramaturgului Matei Vişniec. Cele 5 reprezentaţii, fiecare a câte 15 minute, sunt jucate într-un cadru atipic, într-o maşină, în faţa a maximum 3 persoane.

2 workshop-uri cu regizori de renume internaţional
Festivalul găzduieşte și o serie de workshop-uri de excepţie, susţinute de regizori de renume (Jaroslaw Fret și Tang Shu-wing). Workshop-ul „An actor’s body – an evoked drama” va avea loc pe 28, 29 şi 30 august.  Mai există şi un workshop dedicat exclusiv tinerilor între 18-25 de ani. În plus, regizorul Tang Shu-wing va prezenta în premieră o demonstraţie a spectacolului „Titus Andronicus 2.0”, una dintre cele mai importante producţii ale sale,  bazat pe tragedia „Titus Andronicus”.

Bilete la UNDERCLOUD – Ediţia 11
Spectatorii beneficiază de campania 1+1 susţinută de Raiffeisen Bank: la 1 bilet cumpărat cu un card Raiffeisen Bank de la Casa de Bilete ARCUB- Gabroveni (str. Lipscani 84-90), al doilea bilet este oferit cadou. Această promoţie nu este valabilă şi pentru biletele cumpărate online.

Biletele pot fi achiziţionate şi online prin mystage sau eventbook.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*