Expoziție: „Gustav Klimt. Precursor al modernității”

În perioada 15 ianuarie – 28 februarie 2019, la Palatul Suțu din București are loc expoziția „Gustav Klimt. Precursor al modernității”, compusă din 15 panouri cu texte explicative și imagini.

Gustav Klimt (14 iulie 1862 – 6 februarie 1918) a fost un pictor austriac simbolist și unul dintre cei mai proeminenți membri ai mișcării Secession din Viena. El este cunoscut pentru picturile sale, lucrările murale, schițe și alte obiecte de artă.

Dacă la început lucrările lui erau destul de convenționale, odată cu trecerea timpului, acesta și-a dezvoltat propriul stil, cel pentru care îl admirăm și azi. Faza de aur (1899 – 1910), așa cum este numită perioada în care acesta primit multe reacții pozitive pentru munca lui și cea în care a folosit din plin foița de aur în lucrările sale. Este și perioada în care a făcut cele mai cunoscute tablouri: Sărutul (1907 – 1908), Adele Bloch-Bauer I (1907).

Ne bucurăm că putem să arătăm şi în România această expoziţie documentară despre Gustav Klimt, realizată în 2018 cu ocazia centenarului morţii acestui mare artist austriac. Gustav Klimt a revoluţionat estetica şi pictura în Europa.

Şi în România, geniul acestui vârf de lance al avangardei vieneze a conferit, prin decoraţiunile pe care le-a imaginat, încă şi mai multă originalitate Castelului Peleş, un monument excepţional conceput de către Carol I şi familia regală ca un spaţiu al artelor, spune Thomas Kloiber, directorul Forumului Cultural Austriac.

Până pe 28 februarie 2019, de marți până duminică, 10.00-17.30, 15 panouri cu texte explicative și imagini vor putea fi admirate la Palatul Suțu din București.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*