5 trasee turistice în Sovata

Foto: PR

Cu un cadru natural minunat și multe investiții în infrastructură turistică în ultimii ani, Sovata este o stațiune care atrage din ce în ce mai mulți turiști români, dar și străini, mai ales din Ungaria. Investițiile în hotelurile și pensiunile din zonă, dar și calitatea izvoarelor și lacurilor de aici au făcut ca Sovata să aibă grad de ocupare de 100% în lunile de vară. 70 – 80 % din totalul turiștilor provin din România, urmați de Moldova, Ungaria, Germania și Israel.

Apele termale și posibilitatea de a face tratamente complete pentru afecțiuni de piele, inimă sau plămâni o plasează în topul destinațiilor balneoclimaterice din țară. Dar Sovata nu este nici pe departe locul în care să mergi exclusiv pentru tratamentele din interiorul hotelurilor. În ultimii ani au fost amenajate cu fonduri europene o serie de trasee turistice construite în jurul lacurilor cu proprietăți terapeutice din zonă. 

Amenajarea lacului Tineretului, lacului Tivoli, Drumului Sării, deschiderea pentru public a turnului de observare de 28 metri înălțime, alături de o infrastructură bine pusă la punct sunt câteva dintre proiectele finalizate în ultimii ani sau în curs de finalizare care facilitează accesul turiștilor și încurajează turismul local.

Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR

Trasee pe care le puteți face în Sovata

  1. Traseul eco-didactic al Sării – pornește de pe malul lacului Ursu, după ce urcă o pantă accentuată ajunge la lacul Șerpilor, un loc mlăștinos cu apă dulce. De aici se ajunge la lacul Mierlei și continuă către muntele de sare cu albine și plante care trăiesc numai în acest loc. Apoi ajunge la lacul Aluniș și pe malul lacului Ursu. 
  1. Aleea turistică vestică – pornește de pe malul lacului Ursu, urcă dealuri împădurite până la limita ariei protejate, unde se intersectează cu linia drumului forestier care duce la lacul Tineretului. 
  1. Aleea turistică Tivoli are două zone diferite și explorează zonele lacurilor Ursu și Tineretului. 
  1. Traseul eco-didactic Ursu – pornește de pe malul lacului Ursu, înconjoară lacul Paraschiva, trece prin poiana și dolinele din pădurea de foioase, iar pe malul vestic al văii pârăului Tivoli revine la lacul Ursu. 
  1. Aleea lacurilor Roșu și Verde – pornește de pe malul lacului Ursu, urmărește linia malului amenajat al celor două lacuri și se sfârșește la locul de odihnă amenajat la poalele Muntelui de Sare.
Foto: PR

Recomandări de hoteluri

Dacă nu ați mai fost în Sovata de cel puțin 15-20 de ani, cu siguranță nu veți mai recunoaște stațiunea. Multe hoteluri nou-construite sau renovate și o atmosferă de stațiune turistica la standarde internaționale învăluie acum orașul.

Atât investițiile publice, cât și cele private sunt însemnate, printre cele mai importante fiind cele ale grupului Danubius.

Și grupul bancar OTP a investit în statiune prin renovarea impecabilă a unui imobil din centrul stațiunii, care acum este hotelul Pacsisrta. Hotelurile Szeifert, Mureșul și Relax sunt alte investiții hoteliere din Sovata perfecte pentru vacanță. 

Sursa, foto: PR

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*