Fotogeografica 2019

Foto: PR

Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti vă invită să participaţi la ediţia a XXIII-a a Salonului Naţional de Fotografie „Fotogeografica”. 

Înscrierile se pot efectua până pe 31 martie 2019, on-line prin intermediul adresei de e-mail [email protected], cu lucrări în cele trei secţiuni ale concursului: patrimoniu cultural, peisaj natural şi/sau wildlife care surprind imagini din România și întreg continentul european.

Pot participa la concurs fotografi cu vârste de până la 35 ani. Jurizarea lucrărilor se realizează între 1 – 15 aprilie 2019, iar anunţarea rezultatelor se va face în data de 14 mai 2019 cu ocazia vernisajului Salonului Fotogeografica, ce va avea loc la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București.

Expoziţia cu cele mai valoroase lucrări va putea fi vizionată în perioada  14 – 31 mai 2019. 

Evenimente complementare

Concomitent, vor avea loc o serie de evenimente complementare cu teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, ateliere foto și activități de conștientizare publică.

Componența juriului pe cele trei categorii este următoarea: secțiunea patrimoniu cultural, Alex Axon, Alin Popescu, Domnica Macri; secțiunea peisaj natural, Petrişor Iordan, Dan Dinu, Cosmin Ionescu; secțiunea wildlife, Silviu Matei, Doru Panaitescu, Daniel Opaiț; președinte de onoare, Cristian Lascu.

Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare dintre cele trei secţiuni. Acestea constau în programe şi tabere tematice (Romania Student Tour), workshop-uri în arii protejate.

Acţiunea se derulează sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului. Partenerii tradiţionali ai proiectului sunt: Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, National Geographic Romania, Zitec, UNESCO Pro Natura, Facultatea de Geografie Universitatea București şi Clubul Studenţesc de Artă Fotografică.

Despre Fotogeografica

Fotogeografica este un brand consacrat și are la activ un palmares impresionant. Este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret și una dintre cele mai logevive acțiuni cultural-educative din România. www.fotogeografica.ro 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*