Instalație din resurse reutilizabile

Conifera este o structură mare, compusă din șapte sute de piese modulare, dintr-un mix de lemn și bioplastic. Foto: Mark Cocksedge

Conifera, o instalație de mari dimensiuni, printată 3D și creată sustenabil din resurse reutilizabile poate fi admirată de public în perioada 9-14 aprilie 2019, la Palazzo Isimbardi din Milano.

Lucrarea Conifera este o colaborare între brandul londonez COS și arhitectul francez, stabilit în Londra, Arthur Mamou-Mani și studioul saău.

“Suntem încântați să dezvăluim Conifera”, noteazaă Karin Gustafsson, directorul creativ al COS. „Lucrarea lui Mamou-Mani este o sclipire din viitor, potențialul designului sși posibilitățile ce se deschid prin colaborare, arătând ce este posibil atunci când materialele regenerabile sunt cuplate cu progresele tehnologice moderne și inspirația din natură. Văzând instalatția finalizată în locație, este într-adevăr îndeplinirea unei viziuni care a evoluat din munca noastraă, din interesul nostru comun față de meșteșug și inovație. Sperăm că vizitatorii o vor gșsi la fel de inspirațională ca și noi și că modul realizării ei va sta la baza viitorului designului și arhitecturii.

Călătorie între lumea construită de om și cea naturală

Conifera este o structură mare, compusă din șapte sute de piese modulare, dintr-un mix de lemn și bioplastic, interconectate. Instalația este formată din module care se transformă dintr-un composit de lemn și bioplastic în curte, în bioplastic translucent în grădina palatului.

Fiecare componentă este formată din resurse compostabile, printată astfel încât să optimizeze cantitatea materialului necesar și să permită pătrunderea luminii pentru vizitatorii care călătoresc prin instalație. Rezultatul este o călătorie între lumea construită de om și lumea naturalș.

„Conifera îmbină digitalul cu lumea fizică, abordând în același timp sustenabilitatea prin utilizarea compostabilului bioplastic, produs și imprimat 3D. Este vorba despre un dialog între tehnologie și meșteșug, între manufactură și natură, între monumentalitate și facilitate. Sper că vizitatorii vor aprecia atât aspectul futurist high-tech al instalației, cât și profunzimea, poezia și umanul ce o caracterizează”, spune arh. Arthur Mamou-Mani.

Foto: Mark Cocksedge

Conifera va fi deschisă pentru vizionare în intervalul 9 – 14 aprilie 2019, la Palazzo Isimbardi, Corso Monforte 35, 20122 Milano, locație ce datează din secolul al XVI-lea.

Orar

9 aprilie: 10.00 – 20.00
10 – 11 aprilie: 10.00 – 17.00
12 – 14 aprilie: 10.00 – 20.00

Sursa, foto: PR

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*